Užijte si Malého prince na filmovém plátně!

S Neoluxorem můžete vidět vůbec první celovečerní animovanou adaptaci klasického mistrovského kusu Malý princ od Antoinea de Saint-Exupéryho ve 2D a v českém dabingu.

Hlavní postavou příběhu je Malá dívka, kterou její pracovitá matka pečlivě připravuje pro svět dospělých. Letní prázdniny, které měla osmiletá hrdinka strávit nad učebnicemi a podle přesného denního plánu, ovšem naruší její excentrický, dobrosrdečný soused, Letec.

Starý muž, který si stále uchoval duši dítěte, své nové a vlastně jediné kamarádce představí neobyčejný svět, v němž je možné všechno. Svět, který jemu samotnému před mnoha lety ukázal právě Malý princ. Teprve díky němu si Malá dívka uvědomí, jak chce prožít své dětství, že důležitější než úspěch a kariéra jsou vztahy a že správně vidíme lépe srdcem než očima.

Knihy Malý princ, která poprvé vyšla v roce 1943, se prodalo téměř 80 miliónů výtisků po celém světě. Mark Osborn, americký filmař nominovaný na dva Oscary, vystavěl nový a paralelní příběh Malé dívky a Letce, který všechny naprosto nadchl. Sám režisér se nechal slyšet:

„Chtěl jsem hned instinktivně odmítnout. Nevěřil jsem, že by se dala zadaptovat. Jenže pak mi došlo, že její příběh je příliš dobrý, bohatý a rezonující na to, abych řekl ne. Nemohl jsem propásnout příležitost knihu ochránit dobrým filmem.“

Film přitáhl i spoustu hvězd jako například Hanze Zimmera, který dostal Oscara za hudbu ke Lvímu králi nebo autora soundtracků mnoha oceněných filmů, jako Madagaskar 2, Já Padouch nebo Kung Fu Panda. Do českých kin film uvede společnost A-Company Czech 3. prosince 2015.

Nechte se unést výjimečnou adaptací výjimečného díla a soutěžte s námi!

Soutěž (ukončena)

Úplná pravidla soutěže Výherce získá 2 vstupy 

Sdílet

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *