Velká chuť do vaření a dobré jídlo

Pod stejnojmenným pořadem se skrývá fenomenální kuchařská show, jejíž vítěz získá slušný finanční obnos a vydání vlastní kuchařské knihy a kdo ví, třeba i nový životní rozjezd, prostě solidní „popostrčení“ do života.

Koncepci pořadu všichni nadšenci MasterChefa znají, tak snad jen zkráceně – tři uznávané osobnosti z oblasti gastronomie (jeden je vždycky ten nejvíc zlý a nekompromisní) hodnotí amatérské soutěžící. Ti si musí poradit nejen s českou kuchyní a se záludnostmi mnoha světových kuchyní, ale zvládnout třeba i dezerty nebo zdravou stavu.

Některý ze soutěžících je vám sympatický, jiný méně, ale pořad od pořadu někomu preference a sympatie klesají a jinému rostou. I když jsem neviděla všechny díly, čas mi prostě nedovolil, měla jsem své tři favority, hlavně co se sympatií týká. Je neoddiskutovatelné, že na amatérské úrovni tito soutěžící prostě vařit umí, přestože každý má své oblíbené recepty a pokrmy.

V téhle knížce najdete nejlepší recepty porotců, vítěze a finalistů show MasterChef Česko. Překvapí vás i zcela nové speciality a rovněž lehkost všech receptů, jejich nadčasovost a taktéž jednoduchost.

A jak říká porotce Marek Raditsch – „Vaření je jednoduché, ale nesmí se zjednodušovat!“ Dejte tedy vaření vše, co potřebuje a úspěch se dostaví – třeba i s recepty z této knihy, které jsou seřazeny klasicky Předkrmy – kam patří předkrmy teplé i studené a polévky. Následují Hlavní chody – ryby a mořské plody, drůbež, maso a zvěřina. A končí se Dezerty.

Zkusili jsme si doma připravit kuřecí roládu s rajčatovou omáčkou a plněnými těstovinami, králičí hřbet s dušenou kedlubnou a jablky, kulajdu se zastřeným vejcem, hamburger pro Johna a ricottové knedlíčky s borůvkovou omáčkou – jedním slovem – delikatesa! Vyberte si i vy, na co máte chuť, a hurá do vaření! Je to povznášející pocit, když se vám povede nový recept. Uvidíte sami. Úspěch je zaručen!

Hodnocení: 87 %

Autorka: Lucie Bednářová

Sdílet

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *