Lahůdka od mistra právnického thrilleru

Samantha Koferová má před sebou zajištěnou a světlou budoucnost, čekají ji jen samé příjemné jistoty. Jenže, do neměnné a krásné reality tvrdě zasáhne ekonomická krize, Samanthiny plány se hroutí jako domeček z karet. Nakonec je zaměstnavatelem přinucena k těžkému rozhodnutí. Buď přijde o práci a pojištění, nebo nastoupí roční neplacenou dovolenou a přijme pracovní smlouvu s vybranou neziskovou organizaci.

Samantha se tedy rozhoupe a přijme místo v zapadlém městě Brady ve Virginii, v srdci Appalačského pohoří. Přestěhuje se z New Yorku a v Brady se chce plnou silou vrhnout do právničiny rovnýma nohama. Ideálně touží zachránit všechny místní obyvatele před nimi samými. Ti však o žádnou zazobanou newyorskou paničku nestojí. A už vůbec nestojí o to, aby se jim motala po městě a strkala svůj nos do odvěkých sporů, které se dosud obešly bez asistence soudů, i když občas někdo přijde o život. Samantha postupně s hrůzou zjišťuje, že se nevědomky zapletla do nebezpečné hry, která ji nejenom změní, ale mohla by ji dokonce i zabít.

John Grisham, právník a celosvětově úspěšný autor právnických románů, se již celá desetiletí drží v popředí tohoto velmi čtenářsky žádaného žánru. Slávu mu přinesly hned první romány …a je čas zabíjet či Firma, které se záhy dočkaly filmového zpracování. V nové knize Grayova hora Grisham dokazuje, že rozhodně nepatří do starého železa, naopak spisovatelsky zraje jako nejlepší víno. Napsal další mnohovrstevný příběh, čtivý a navíc s hrdiny, kterým čtenář snadno podlehne a jejichž osudy ho donutí otáček stránku za stránkou. Jak jsou již čtenáři zvyklí, ani Grayova hora neodhalí všechna svá tajemství naráz. Při čtení tedy nebudete ochuzeni o nečekané zvraty, odbočky, dech beroucí napětí a překvapivé závěry.

Grayova hora pobaví a potěší všechny milovníky Grishamových právnických skvostů. Ale na své si přijdou i ti, kteří zatím s mistrem soudních síní, právnického žargonu a sympatických hrdinů neměli tu čest. Grayova hora se tak může stát prvním krokem k velké lásce k novému autorovi.

Hodnocení: 95 %

Autorka: Helena Herynková

Sdílet

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *