Když vás manžel miluje až příliš

Rodina Horkých žije v rodinném domku na okraji Zlína. Martina pečuje o manžela Šimona, vyvdanou dceru Dominiku a syna Kryštofa, kterým se snaží vytvořit pohodové rodinné zázemí. Na pohled pěkná idylka, která má uvnitř pořádné trhliny. Dominika si se svou nevlastní matkou nerozumí. A Šimon? V poslední době má Martina pocit, že pro svého muže už nic neznamená.

Velká láska se rozplynula jako mýdlové bubliny. Kuchařka, služka a příležitostná milenka (když se to hodí manželovi), tak si Martina připadá posledních pár let. Že se jí to nelíbí? Ale vždyť ji manžel přece tolik miluje, co by za to dala jiná. Prostě námitky nepřípustné a škoda každé facky, která padne vedle…

Román Horko domácího krbu se zabývá aktuálním tématem, protože domácí násilí provází lidskou společnost jako stín už od počátku věků. Nevyhnulo se ani Martině, hrdince knihy. Ani neví kdy se z pohádkového prince na bílém koni stal despota, který ji psychicky a posléze i fyzicky týrá. Jak se dokáže vyrovnat s temnou stránkou svého manžela? Velkou oporou jí je kamarád Květoslav, řečený Květák, po jehož boku Martina vyrůstala v dětském domově. Ale ani on nemůže své přítelkyni pomoci tak, jak by chtěl, bydlí stovky kilometrů daleko.

Martina se musí s těžkou životní situací poprat sama jak nejlépe dokáže. Je příliš snadné a pohodlné sáhnout po lahvi něčeho otupujícího, co pomůže zapomenout… A je těžké vstát z popela a postavit se na vlastní nohy.

Horko domácího krbu je románem, který má co říct čtenářkám všech věkových kategorií. Ať už řešíte podobný problém jako Martina, nebo si naopak hovíte v šťastném a láskyplném vztahu, určitě by tento příběh neměl chybět v databázi vašich přečtených knih. Autorka dokazuje, že psychologická tématika je jí blízká a dokáže ji zpracovat do čtivé podoby.

Hodnocení: 85 %

Autorka: Barbora Javorková

Sdílet

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *