Středoškolské poblouznění? Něco víc?

Kara Crawford vždycky věděla, že od života očekává něco víc. Místo vysněné umělecké školy vzala za vděk právnickou, dělala to, co si její rodiče přáli a její dlouholetý přítel pro ni znamenal stabilní budoucnost. Až do chvíle, kdy mu řekla, že by chtěla v posteli vyzkoušet něco nového. Najednou je Kara bez přítele a s pěkně pošramoceným sebevědomím.

Jenže pak se na scéně objeví Dante De Matteo. Muž, do kterého byla tak trochu poblázněná už na střední škole, a který jí kromě jediné šarvátky mezi ní a jejím tehdejším přítelem nikdy nevěnoval pozornost. Teď se ovšem zdá, že jeho pozornost upoutat dokázala.

Dante by nevěřil, že na něj bude mít Kara i po dvanácti letech takový účinek. Od prvního okamžiku ví, že ji chce mít. A že ji bude mít. Je mu jasné, že Kara na tak přímou reakci nejspíš není zvyklá, ale nehodlá se vzdát. Je na ní totiž něco, co mu nedá spát. Těžko by mohl tušit, že co začne jako nezávazné dovádění, nakonec přeroste v mnohem víc.

Eve Berlin říká, že má docela zvláštní život. A to proto, že ho většinu prožije v pyžamu, což považuje za jednu z výhod toho být spisovatel. Má několik posedlostí: boty, umění, čokoládu, příšerné reality show, tetování, lesk na rty a samozřejmě knihy.

Právě díky lásce ke knihám začala sama psát. Zajímavé je, že se naučila číst už ve třech letech, protože si neustále stěžovala na nepřítomnost dospělých, kteří by jí knihy četli. Svůj první příběh sepsala už v osmi letech.

Je oceňovanou autorkou jemné a svěží erotické literatury jak pod svým jménem, tak i pod pseudonymem Eden Bradley. Zbožňuje erotické romance s lehkou dávkou temné stránky. Její debutovka, Hrana rozkoše, získala v roce 2010 ocenění Holt Medallion.

I její další knihu si nejvíce užijí všichni milovníci rozrůstajícího se erotického žánru a spíše nenároční čtenáři. Pokud očekáváte něco převratného a dechberoucího, možná byste měli jít o dům dál. Největší achilovkou knihy je totiž její český překlad.

Zatímco první díl překládala žena a dokázala veškerou erotiku přinést jemně a přitom dráždivě, druhého dílu se ujal muž a na stylu vyprávění je to poznat. Hlavní hrdina používá nevhodně volená překladová slůvka jako „kristepane“, „holčičko“, „kočko“ a spolu s hlavní hrdinkou si až přespříliš oblíbil slovo „fakt“. Celou četbu to dokáže značně znepříjemnit a čtenář tak spíše vnímá text, než aby se dokázal ponořit do samotného příběhu.

Pokud se ovšem dokážete oprostit od jazyka, který vás nutí spíše k úsměvům, než aby vás dokázal rozdráždit, přinese vám Hrana touhy erotický román s lehčími prvky BDSM a pořádnou dávkou splněných fantazií. Oba dva hrdinové jsou sympaťáci, a i když jejich vztah vznikne jakoby mávnutím proutku, společně jim to klape. Kniha má patřičný spád, vy se tak ani nenadějete a jste najednou na konci.

Hodnocení: 40%

Autorka: Petra Sýkorová (Syki)

Zdroj obrázku: Facebook.com/AuthorEdenBradley.EveBerlin, CC Jibran Bin Dawood

Sdílet

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *