Erotika v oblacích

Život v třech tisících je prostě báječný. Co víc si přát, než se vyšplhat po pomyslném kariérním žebříčku až na samotný vrchol a být letuškou první třídy? Biancu jistá rutina i adrenalin z výšky a nebezpeční naplňuje. Je připravená na všechno, kromě Pana Překrásného. Tak překřtí mladého pohledného miliardáře, který ji propaluje pohledem. Neví, co se to s ní děje, ale v jeho přítomnoti zapomíná dýchat, věci jí padají z ruky a je roztržitá. A podobně je na tom i James Cavendish. Muž, který dostane vše, po čem zatouží. Teď by rád dostal Biancu, ale nebude to jednoduché. Hlavně proto, že minulost nikdy úplně nespí.

Vztah Jamese a Biancy se motá kolem vzájemné, nepopiratelné přitažlivosti a skrytých tužeb. Bianca jakožto nezkušená dívka zakusí strach a napětí z neznámého i rozkoš, o které se jí ani nesnilo. Přestože si v milostné rovině naprosto rozumí, jejich rozdílné postavení mezi ně staví překážky. Ani jeden nechce ustoupit ze svých požadavků a nutí toho druhého se v lecčems podřídit. Donutí je to otevřít se a odkrýt minulost, která z nich utvořila to, kým jsou.

Hlavní postavy jsou ve skutečnosti tři. Dynamiku mileneckého vztahu doplňuje Biančin nejlepší kamarád, přítel, spřízněná duše a kolega Stephan. Ten je takovou komickou postavou, která dokáže napjaté situace odlehčit. Přesto je to silná osobnost, která si také prošla svým vlastním peklem a při Biance stojí, ať už má nebo nemá pravdu. Na druhou stranu je tu Bianca, která se dokázala bít sama za sebe. Na můj vkus ale byla až moc naivní. Ať už to bylo nezkušeností, věkem, nebo vlastním rozhodnutím odstřihnout se od bulvárních médií. Trojici završuje záhadný James Cavendish. Silný, odhodlaný, zarputilý muž, který nezná slovo „ne“ a podle toho se řídí. I on má svou citlivou stránku, kterou ale vehementně schovává.

Kniha Let v oblacích od R. K. Lilley je v prvé řadě erotický román, který probouzí fantazii. Nejde však jen o sex. Autorka otevírá bolestivé rány z dětství, pouta přátelství a snahu zapomenout na to nejhorší. Většinu děje přesto tvoří erotické napětí, které se rozprostírá mezi hlavními postavami. Mnohdy by se dalo skutečně až krájet. V popisu praktik si nezadá s diskutovanou sérii Fifty Shades, ale osobně bych řekla, že je mnohem realističtější a příjemnější. To, co se na stránkách knihy odehrává, je sice poněkud drsnějšího rázu, ale celý děj knihy je výborně vyvážený romantikou a humorem. Autorka v tomto žánru není žádným nováčkem a tak se není čemu divit, že Let v oblacích je opravdu dobře napsaný.

Hodnocení: 90 %

Autorka: Kristýna Pekárková

Sdílet

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *