Ahoj, jsem Alice a je mi třicet. Už zase

Alice měla pocit, že žije dokonalý život s dokonalou rodinou, které obětovala vše, i úspěšně rozbíhající se pracovní kariéru. Ale dokonalý není nikdo a nic. Její život se zhroutil, když ji manžel opustil pro mladší ženu (jaké banální a otřepané klišé, leč život bývá bohužel takový) a dcera odjela do Afriky jako misionářka. Osamělá Alice se vydá do New Yorku za svou nejlepší kamarádkou Maggie oslavit Silvestra a přijít na jiné myšlenky. Ale kdo by se chtěl bavit, když má náladu pod psa a věk akorát na to, aby si nazul teplé bačkory, ve kterých to doklepe do důchodu?

Alice má sice čtyřiačtyřicet let, ale vždycky vypadala mladší. Stačí pár Maggiiných zásahů a místo zralé čtyřicátnice tu máme sexy dračici, které byste hádali sotva třicet. Vždyť také nikdo nevěří, že by jí mohlo být víc, a tak Alice využije příležitosti a nechá jednat své nové já. Taková malá, nevinná lež přece nikomu neublíží, ba právě naopak. Pomůže Alici navázat vztah s Joshem, jenž by mohl být jejím synem, a získat vysněnou práci v nakladatelství, které před lety opustila kvůli mateřství.

Když zjistí, že se nemusí na nikoho a nic ohlížet, že zodpovídá jen sama za sebe, stává se z Alice nový člověk. Dokud její dcera nezazvoní u dveří… Lež má krátké nohy, říká se. Bude to platit i v jejím případě?

Od zítřka budu sexy třicítka je román, který přečtete, ani nebudete vědět jak. Připomene vám knihu Ďábel nosí Pradu, to když se seznámíte s Alicinou šéfkou, i ztřeštěný humor z Deníku Bridget Jonesové. Tedy už poněkud vyzrálejší. Tato vtipná romance o tom, jak postarší Popelka ke štěstí přišla, je jako stvořená pro chvíle, kdy potřebujete vypnout nebo bojujete s chřipkou a toužíte se začíst do něčeho pohodového. A možná po přečtení najdete odvahu udělat první krůček ke změně ve vašem životě, které jste se doposud báli.

Na motivy knihy vznikl seriál Younger


Hodnocení: 90 %

Autorka: Barbora Javorková

Sdílet

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *