V září a říjnu byly hitem učebnice

Začátkem školního roku jsou tradičně nejčastějšími zákazníky v knihkupectvích studenti a rodiče školáků, kteří utrácejí za školní přípravu tisíce korun. Aleš Kovář z  Paláce knih Luxor, specializující se na prodej učebnic, k tomu prozrazuje: „Zaznamenáváme školní nákupy, jejichž výše dosahuje až pětitisícových částek na osobu“.

Největší zájem byl tento rok o takzvané „kostky“, tedy ucelené přehledy učiva, jako je například Český jazyk v kostce pro střední školy nebo Matematika v kostce pro střední školy, které jsou pro studenty praktické. Pomyslné druhé místo obsadily pracovní sešity, které se nakupují rovněž po desítkách. „Školáci nosí nákupní seznamy dokonce až s šestnácti učebnicemi,“ dodává Aleš Kovář.

V prodeji učebnic zaznamenalo v tomto období největší knihkupectví v Čechách, Neoluxor, oproti poklidnému červenci a srpnu markantní nárůst. „Dle našich výpočtů je letos o učebnice zájem o 15 % vyšší, než tomu bylo v minulém roce,“ říká manažer Neoluxoru, Jiří Bílek. Dle statistik tohoto knihkupectví nakoupili lidé v minulém roce téměř 900 tisíc učebnic. „Vzhledem k tomu, že jen za letošní měsíc září si v Neoluxoru koupili zákazníci téměř 255 tisíc edukačních publikací, předpokládáme, že magická hranice 900 tisíc bude zcela jistě v roce 2008 překonána,“ uzavírá Jiří Bílek.

Sdílet

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *