Studenti: Koupím, zn. výhodně

Studentský nákup: na úrovni a levně

Dnešní studenti nejsou obyčejným a jen druhotným zákazníkem. Obchodníci jsou si vědomi toho, že jednak disponují nezanedbatelnými částkami, a jednak jsou perspektivními klienty do budoucna. Proto se firmy ve velkém zapojují do mezinárodního slevového systému ISIC. V České republice je více než 220 tisíc uživatelů tohoto systému a prostřednictvím něj nakoupí lidé zboží za sta milióny korun ročně. Každoročně je také vyhlašována anketa oblíbenosti poskytovatelů těchto benefitů ISIC AWARDS. Výsledek za rok 2008 napovídá mnohé o životním stylu českých studentů. Vedle toho, že ve velkém nakupují knihy, rádi jedí a cestují, si chtějí veškeré tyto služby také dopřávat v  komfortním prostředí a současně levně. U studentů, kteří bezesporu hledí na cenu nakupovaného výrobku, tak vyhrálo knihkupectví Neoluxor, druhá skončila Pizzeria Einstein a za ní se umístil „žlutý“ dopravce Student Agency.

Během roku 2008 studenti nakoupili v Neoluxoru 615 tisíc knih

Vyhlášený top partner benefitů ISIC Neoluxor spolupracuje se systémem již přes tři roky a v žebříčku ISIC AWARDS figuruje na jeho špičce hned od začátku. Zatímco v prvním roce fungování, kdy se Neoluxor k systému zapojil, využili studenti nákup knih se slevou ISIC v necelých 53 tisících případech, o rok později to bylo již 131 tisíc. Za rok 2008 nakoupili studenti s ISIC kartou v Neoluxoru 210 tisíckrát a pořídili tím 620 tisíc knih. „Zejména studenti mívají speciální přání na knihy, proto jsme se přizpůsobili a objednáváme podle individuálních požadavků tituly i ze zahraničí. Navíc celý rok zlevňujeme a zejména na podzim, kdy studenti mívají největší vydání, pro ně připravujeme speciální akce s přidanou hodnotou. Zřejmě proto zájem držitelů karet ISIC o nákup knih u nás strmě roste.“ Vysvětluje obrovský zájem a přízeň ze stran studentů Zuzana Turňová z knihkupectví Neoluxor. Studenti se nejvíce v Neoluxoru zajímají o učebnice, cizojazyčné varianty známých beletristických knih a populárně naučnou literaturu.