Před Vánocemi se nejvíce prodával Svěrák, Eco a Jobs

Nejúspěšnější byli zástupci české beletrie – především Zdeněk Svěrák se svými Novými povídkami, Michal Viewegh s Mafií v Praze, Marie Poledňáková s horkou novinkou Líbáš jako ďábel nebo Halina Pawlowská s knihou Velká žena z východu.

Světové literatuře pak kraloval Umberto Eco s Pražským hřbitovem, životopis Steva Jobse od Waltera Isaacsona, Jo Nesbo s Lovci hlav a kniha Alef Paola Coelha.

Z kuchařek to bylo Slavnostní pečení s Ivetou, novinka Jamie Olivera 30 minut v kuchyni nebo druhý díl receptů ze známého televizního pořadu Prostřeno!

Prodávaly se i dětské knihy, nejvíce pátý díl Deníků malého poseroutky Jeffa Kinneyho Ošklivá pravda.  Z českých dětských knih to pak byly stálice knižního trhu – Lichožrouti Pavla Šruta a Straka v říši Entropie Markéty Baňkové.

Do předvánočního času zasáhla i smrt bývalého prezidenta Václava Havla a samozřejmě se to odrazilo i na zájmu o knihy spojené s jeho osobou.  Pomyslné prvenství si připsala kniha Petra Čermáka Člověk Havel. Zvýšený zájem byl o knižní rozhovor Václava Havla s Karlem Hvížďalou s názvem Prosím, stručně nebo o Sebrané spisy Václava Havla.

Neoluxor zaznamenal oproti předchozímu roku mírné zlepšení prodeje. Je potěšující, že navzdory obavám se knihy prodávají stále dobře.

Sdílet

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *