Nové víno Cuvée Neoluxor

6. 9. 2012 v 13.00

Praha, 5. září 2012 - V Paláci knih Luxor si na své přijdou nejen milovníci příběhů, ale také ti, kteří si rádi vychutnají kvalitní víno. V nabídce nápojů Café Luxor se objevila novinka: exkluzivní víno Cuvée Neoluxor.

Tuto novou značku vína neseženete jinde, než v Café Luxor v 1. patře Paláce knih Luxor a v kavárně Knihkupectví Hlavní nádraží. Jedná se o víno typu „cuvée“ – smíchané ze tří druhů hroznů.

Bílé víno Cuvée Neoluxor je z odrůd: Vlašský ryzlink, Veltlínské zelené a Rýnský ryzlink. Červené je z Cabernet Sauvignon, Pinot noir a Zweigeltrebe. Díky správnému poměru jednotlivých odrůd vznikla unikátní chuť, kterou si zamiluje každý, kdo má dobré víno rád.

Hrozny pocházejí z druhohorní vinice v Národním parku Podyjí a lisovaly se ve vinařství Dobrá vinice v Novém Šaldorfě. Od doby, kdy zrály na vinici, až po kvašení v dubových sudech se hroznům dostalo té nejlepší péče. Celé pěstování i zpracování je co nejvíce v souladu s přírodou. Hrozny jsou ošetřovány biologicky, nikoliv chemicky, postřiky i hnojivo má přírodní původ.

Víno Cuvée Neoluxor představujeme při příležitosti oslav 10 let Paláce knih Luxor a stává se pevnou součástí nabídky v našich kavárnách.