Není obchodník, jako obchodník

1. 2. 2010 v 14.25

Knihkupectví s největším knižním stánkem ve střední Evropě Neoluxor se nyní může poprvé pochlubit prestižním oceněním Obchodník roku 2009 v kategorii „Specializovaný obchod roku“. Přízeň zákazníků si Neoluxor získal zejména díky široké nabídce, službám a specializacím na učebnice, knihy o umění a designu. „Pro Neoluxor je výhra o to cennější, že v kategorii Specializovaný obchod nebyly respondentům podsouvány žádné odpovědi, tudíž lidé museli knihkupectví sami jmenovat i oznámkovat“, říká Zuzana Turňová manažerka marketingu společnosti.

Sedmý ročník ocenění GE Money Multiservis Obchodník roku 2009 byl zahájen 17. srpna. Kromě absolutního vítěze jsou voleni nejlepší tuzemští obchodníci ve 12 kategoriích. Do samotného hlasování se zapojila i široká veřejnost. Hlasování veřejnosti probíhalo až do 16. října 2009. Výsledky oborových kategorií vznikly na základě průzkumu spotřebitelských preferencí, který provedla agentura STEM/MARK. Otázky byly zaměřené na to, kde by lidé nakupovali, kdyby nebyli ničím omezeni.

Co je Neoluxor

Knihkupectví Neoluxor provozuje Palác knih Luxor a šest dalších velkých prodejen v Praze. Svým výběrem více než 65000 titulů a ročním obratem je tato společnost největším knihkupcem v České republice. Jde o kapitálově i personálně plně českou firmu, její původní vznik se datuje před 16 lety. Vedle kamenných obchodů prodává Neoluxor od roku 2005 knihy také přes svůj internetový obchod www.neoluxor.cz, kde je v nabídce na 50 tisíc knižních titulů a zákazníci zde najdou denně aktualizované informace, přehled novinek, připravovaných akcí (slev, autogramiád apod.) a často i soutěže o knižní tituly. Ve virtuálním obchodě www.neoluxor.cz učinili zákazníci jen minulý rok na rekordních 65 tisíc objednávek.