Temná víra a únosy dětí, které nikdo nehlásil. Další severská detektivka je v kinech!

Tentokrát se do rukou vyšetřovatelům nevyřešených případů dostává podivný vzkaz v lahvi, který strávil osm let v severním moři. Detektiv Carl Mørck a jeho asistent Assad díky němu odhalují mrazivý případ dvojic sourozenců, jejichž zmizení nikdo nikdy nenahlásil. Stačí málo a věci se dají do pohybu. Oba vyšetřovatelé ihned zjišťují, že je za tím mnohem víc, než se na první pohled zdálo.

Režie se opět ujal úspěšný režisér a scénárista Hans Petter Moland, který sbírá uznání, kde se dá. Jeho snímek Královská aféra byl v roce 2012 nominován na Oscara za nejlepší zahraniční film. Spolupracoval dokonce se Stellanem Skarsgårdem na filmu Aberdeen, Docela prima chlapík a Boj sněžného pluhu s mafií. Hans Petter Moland původem z Osla má za sebou spoustu filmů, které si získávají přízeň diváku po celé Evropě.

Sám režisér o filmu prohlašuje: Vzkaz v láhvi pojednává o víře – a o její absenci. Je to příběh kolegů, kteří se nikdy nebavili o svých soukromých názorech, o své víře a pohledu na život. Film se pohybuje napříč náboženskými a společenskými skupinami a je kolbištěm lidí z paralelních světů moderní evropské reality.“


Se sérií Oddělení Q se čtenáři poprvé setkali již v roce 2007. Od té doby se knihy Žena v kleci, Zabijáci, Vzkaz v lahvi, Složka 64, Marco a Nesmírný staly světovými bestsellery a získaly mnoho uznávaných literárních ocenění. Knihy této série vyšly ve více než 35 zemích a celosvětově se jich prodalo více než 7 milionů výtisků.

Jussi Adler-Olsen se narodil v Kodani, vystudoval medicínu, sociální vědy, politologii a filmovou vědu. Pracoval jako novinář, redaktor a nakladatel. Je velký fanoušek komiksů a animovaných filmů. V letech 1980-1985 zpracoval a publikoval první dánský lexikon kreslených seriálů, který se stále vydává. Doposud napsal šest dílů kriminální série o kodaňském policejním oddělení Q, dále pak thrillery Washingtonský dekret, A děkovala bohům a svůj knižní debut Abecední dům

Sdílet

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *