Spisovatelé na Instagramu

1. John Green

John Michael Green je americký spisovatel a vlogger. V roce 2005 získal Printzovu cenu za své první dílo Hledání Aljašky. Jeho román Hvězdy nám nepřály z ledna 2012 se umístil na seznamu bestselleru New York Times a byl zfilmován.

2. Markus Zusak

Markus Zusak je australský autor, narozený v roce 1975 v Sydney. Je autorem pěti knih, z nichž dvě (Zlodějka knih, Posel) už vyšly v češtině. Své první tři romány napsal během dvou let a všechny tři sklidily mezinárodní ohlas a úspěch. Je skvělým vypravěčem jeho knížky jsou pověstné silnými tématy a volbou originálních vypravěčů.

3. Veronica Roth

Veronica Roth se narodila a bydlí v Chicagu. Psaní se věnuje již od svých dvanácti. Studovala tvůrčí psaní na Northwestern University a nyní pracuje na plný úvazek jako spisovatelka. Jak sama o sobě ráda tvrdí, je šest stop vysoký sci-fi nerd, který oblečený ve svém oblíbeném pyžamu projíždí ve volném čase dlouhé hodiny Wikipedii a který má neskutečné množství různých fobií. Děj své prvotiny Divergence, jež je zároveň počátečním dílem stejnojmenné trilogie, umístila do Chicaga, které tak dobře zná a miluje. Už její první kniha zaznamenala velký úspěch, když ji prestižní deník The New York Times zařadil na šesté místo v seznamu bestselerů.

4. Ransom Riggs

Ransom Riggs, autor knihy Sirotčinec slečny Peregrinové pro podivné děti, vyrostl na Floridě, ale nyní je jeho domovem kraj podivných dětí – Los Angeles. Byl odkojen duchařskými příběhy a britským humorem, což zřejmě vysvětluje, proč píše právě takové příběhy, jaké píše. Existuje nenulová možnost, že je právě teď u vás doma a pozoruje vás z úkrytu pod postelí. (Běžte to prověřit. Počkáme na vás.) 

5. Rick Riordan

Rick Riordan je mnohonásobně oceněný autor knižní série Percy Jackson a Olympané určené pro mládež a detektivní série Tres Navarre pro dospělé. Knihy ze série Percy Jackson a Olympané se dokonce umístily na prvním místě hitparády bestsellerů v New York Times. V současnosti píše zbrusu novou sérii z Percyho světa s názvem Bohové Olympu a také zcela samostatnou trilogii Kronika Cartera Kanea. Rick Riordan učil patnáct let angličtinu a dějepis na státních i soukromých školách v San Francisco Bay Area v Kalifornii a v Texasu. V roce 2002 získal od školy Saint Mary´s Hall jako první učitel této školy ocenění Master Teacher.

6. Maggie Stiefvater

Maggie Stiefvaterová (narozena 1981) žije se svým mužem, dvěma dětmi, dvěma neurotickými psy a jednou nepříčetnou kočkou ve Virginii, a jak sama uvádí, vedou tam divoký život hipíků. Je vášnivou čtenářkou, miluje stará auta (vlastní Camaro z roku 1973), hraje na spoustu nástrojů, mimo jiné na harfu, klavír, flétnu a dudy, kreslí a píše knihy. Literárně debutovala v roce 2008 románem Lament: The Faerie Queen´s Deception, jeho pokračování vyšlo o rok později pod názvem Ballad: A Gathering of Faerie. Ve stejném roce slavila ohromný úspěch s románem Shiver (čes. Mrazení), který se po několik desítek týdnů držel mezi deseti nejlépe prodávanými knihami žebříčku The New York Times.

7. Jamie McGuire

Jamie McGuire se narodila v Tulse ve státě Oklahoma. Navštěvovala Northern Oklahoma College, University of Central Oklahoma a Autry Technology Center, kde promovala s titulem v oboru Radiografie. Jamie nyní žije v Enid, ve státe Oklahoma, se svými třemi dětmi a manželem Jeffem, který je skutečný, živý kovboj. Sdílejí svých 30 akrů s pěti koňmi, třemi psy, kohoutem a kočkou. Napsala např. new adult román Krásná katastrofa nebo zombie thriller Červený vrch.

8. Tahereh Mafi

Tahereh se narodila r. 1988 v malém městě kdesi v Connecticutu, v současné době ale žije v Orange County v Kalifornii, kde pije příliš mnoho kofeinu a zjisťuje, že počasí je na její vkus až moc dokonalé. Pokud zrovna nečte žádnou knížku, můžete ji načapat při čtení bombńových obalů, kupónů nebo starých receptů. Jsem roztříštěná je její první román, který má dvě pokračování.

9. Cassandra Clare

Cassandra se narodila v roce 1973 americkým rodičům v Íránu a v dětství se s rodinou hodně stěhovala. Než jí bylo deset, žila mimo jiné v Anglii, ve Francii, a ve Švýcarsku. Po studiích se na čas usadila v Los Angeles a v New Yorku pracovala jako reportérka pro různé časopisy, včetně bulvárních. Od roku 2006 se naplno věnuje psaní. Je autorkou mezinárodně úspěšné série Nástroje Smrti a trilogie Pekelné nástroje. Jejích knih se celosvětově prodalo více než 20 milionů výtisků a byly přeloženy do 35 jazyků. Cassandra žije v Amherstu ve státě Massachusetts s manželem a třemi kočkami. 

Sledovat dále můžete např. Gayle Forman, Alyson Noel, Kami Garciu, Meg Cabot, Melissu de la Cruz, Michelle Hodkin, Andreu Cremer a Becku Fitzpatrick.

Bohužel méně aktivní je Neil Gaiman, Paulo Coelho, Stephen King a Richelle Mead.

Na Instagramu jsme i my, tak nás neváhejte sledovat na http://instagram.com/neoluxorcz

Zdroje: Databazeknih,cz, Wikipedie

Sdílet

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *