Rozbřesk – 2. část přichází do našich kin

Naposledy se podíváme do světa, ve kterém o lásku bojují upíři a vlkodlaci. A nejen o lásku, ale také o přežití. Novorozená upírka Bella a její manžel Edward mohou být konečně navždy spolu a šťastní, ale příchod jejich dcery Renesmee uvede do pohybu nebezpečný řetězec událostí, které pro ně mohou skončit tragédií.

Napínavé a dojemné pokračování filmu Rozbřesk vám připomene, proč se sága Stmívání stala fenoménem a ukradla srdce dívkám a ženám po celém světě. Naposledy se setkáme s Kristen Stewartovou a Robertem Pattinsonem, kteří ve filmu stvořili dnes již legendární dvojici netradičních milenců.

Film „Rozbřesk – 2. část“ je nejdražší částí celé série Stmívání, rozpočet byl 75 milionů dolarů. Kromě USA se natáčelo také v Brazílii a v Kanadě.

Trailer

Fenomén Stmívání (Twilight)

Knihy

Historie této fenomenální knižní série se začala psát v roce 2005, kdy Stephenie Meyerová napsala první část „Stmívání“. Autorka zvolila netradiční a odvážné téma: Mladá studentka Bella se zamilovala do mladého, pohledného mladíka, Edwarda Cullena. Jejich lásce nezabránilo ani to, že Edward je upír, naštěstí z rodu, který nepije lidskou, ale zvířecí krev. Mezi Edwarda a Bellu se ale postaví jiná překážka: upír James. V dalších částech pak Meyerová líčí střet tří světů: světa lidí, světa upírů a světa vlkodlaků.

Milostný a dramatický příběh si získal srdce více než stovky milionů čtenářek po celém světě: knihy byly přeloženy do 38 jazyků. V sérii vyšly čtyři knihy: Stmívání, Nový Měsíc, Zatmění a Rozbřesk. Poslední díl vyšel v roce 2008.

Stephenie Meyerová se u každé z knih nechala inspirovat jedním klasickým dílem: Pýcha a předsudek (Stmívání), Romeo a Julie (Nový měsíc), Na Větrné hůrce (Zatmění) a Sen noci svatojánské (Rozbřesk).

Filmy

Ve chvíli, kdy se ze Stmívání stal mezinárodní bestseller bylo jasné, že se čtenářky dočkají také filmového zpracování. Snímek Stmívání měl premiéru 17. listopadu a tržby desetinásobně převýšily náklady. Poslední díl – Rozbřesk – byl vzhledem ke komplikovanosti knihy rozdělen na dva filmy. První měl premiéru v listopadu 2011, druhý má premiéru teď, 15. 11. 2012. Celá série udělala z hlavních představitelů, Kristen Stewartové a Roberta Pattinsona hvězdy světového formátu.

Autorka

Stephenie Meyerová se narodila na Štědrý den v roce 1973. Vyrůstala ve Phoenixu, se svými pěti sourozenci. Předtím, než se z ní stala spisovatelka na plný úvazek pracovala jako recepční v realitní kanceláři. Kniha Stmívání byla její první, nikdy předtím nic nenapsala. Přiznala, že nápad na Stmívání přišel ve snu, kdy se jí zdálo o lidské dívce a upírovi, kteří se do sebe zamilují. Její poslední knihou je „Hostitel“ napsaný v roce 2008.

Sdílet

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *