Ohlédnutí za návštěvou Christophera Paoliniho

Christopher Paolini ve Studiu 6

Den před autogramiádou byl Christopher Paolini hostem Studia 6 na ČT1. Rozpovídal se o tom, jak a proč píše, co ho v dětství přivedlo ke psaní, o svém vztahu k fanouškům a o plánech do budoucna. Pusťte si záznam z vysílání (doporučujeme pod videem označit část “Dračí sága je u konce”).

Videa z akce

Na autogramiádě v Paláci knih Luxor jsme natočili krátké video pro zachycení atmosféry.

Na YouTube jsme našli také video z fronty před vchodem

a iDnes publikoval videorozhovory s čekajícími fanoušky dračí ságy.

Několik z vás sepsalo své pocity a dojmy ze sobotního odpoledne – zde jsou:

Sayury: “Christopher Paolini naživo”

“Ať už jsem si setkání s autorem knih o Dračích Jezdcích představovala jakkoliv, ani v nejdivočejších snech by mě nenapadlo, že s ním vůbec budu mluvit,” začíná svou reportáž blogerka Sayury. Vypráví o dlouhém a úmorném čekání a o tom, jak si ho krátila dočtením knihy, a přidává záznam svého osobního rozhovoru s Christopherem.

Přečíst

Nora: “5.5.2012 – Paoliniho návštěva Prahy!”

Originálně pojatý článek má formu časové osy:

Velitelský čas:  něco mezi půl a celou
Okolo nás se neustále ozývá ,,Proč tu stojíte?“ ,,Na co čekáte?“ ,,Co je ta fronta?“
My přerušujeme náš nervózní zpěv znělky New Girl (Who’s that girl … who’s that girl! Who’s that girl… Who’s that girl… It’s Jess!) a říkáme: ,, No víte, nás strašně baví stát fronty a vyhledáváme je po celém světě a vždycky když už jsme skoro na začátku, tak odejdeme“ hysterický smích
Přečíst

Freckles: “Autogramiáda Christophera Paoliniho v Praze”

Blog Freckles’s Books přináší podrobnou reportáž včetně fotek. Autorka ji napsala chvíli po akci a z jejího článku čiší spousta nadšení.

5:26 a 30 sekund
Vystupuji po schodech. A spadne mi čelist. Ta obrovská fronta, která je až skoro ke vchodu do metra, přece nemůže být na autogramiádu! (Pokud jste někdy byli na Václaváku, jistě si dovedete představit, jak moc dlouhá fronta to je, když je přes půlku náměstí). Vydávám se tedy dolů na místo srazu s kamarádkou.

Přečíst

Willinda: “Jak se mi zastavilo srdce…aneb Paolini se na mě usmál!”

Nadšení i únavu z čekání popisuje také blog Willinda Books.
“Bylo to zkrátka skvěle strávené odpoledne, vlastně skoro celý den, na který jen tak nezapomenu. Bylo to sice úmorné, nohy mě bolely z toho několika hodinového postávání na jednom místě, málem jsem nedošla domů, ale stálo mi to za to!
Chris byl strašně sympatický, rozesmátý a nakazil tím všechny, kteří kolem něj jen prošli.
Zkrátka sympaťák!”
Přečíst

Jakub Holman: “Podpis Christophera Paoliniho”

Zatím se zdá, že Christopher Paolini měl v Praze především fanynky, ale i mužští fandové si přišli podepsat jeho knihy – pěkný článek o autogramiádě napsal i Jakub Holman.

Píše například: “Začal jsem být však lehce nervózní a stále častěji tahal ven mobil, abych se podíval kolik je hodin. Poslední vlak mi odjížděl v devatenáct hodin. Začal jsem vymýšlet různé scénáře, co dělat, pokud by mi došel čas. Co bude větší bláznovství? Otočit se před Paoliniho stolem a jít domů bez podpisu? Anebo si nechat ujet poslední spoj a nést všechny z toho plynoucí následky? Samozřejmě, mohl jsem začít přemlouvat lidi přede mnou, aby mne pustili. Ale stačilo by, aby se jeden z nich zasekl a byl by konec.”

Přečíst

Autogramiáda Christophera Paoliniho aneb „I’m going to Alagaësia“

Martina Mátlová byla jednou z nejšťastnějších fanynek na sobotní autogramiádě. Nejen, že se jí Christopher Paolini podepsal do knihy, ale přál se s ní i vyfotit. Proč? Martina totiž přišla v tričku s nápisem “I’m going to Alagaësia” a vzhledem k tomu, že Alagaësia je svět, který vznikl v Christopherově fantazii, triko ho zaujalo. Nejen o tom je tento její článek.

Topzine: “Christopher Paolini navštívil Prahu, podpisy rozdával 6 hodin”

“Květnový vzduch houstne nad českou metropolí, mraky se zvolna převalují nad městem a první kapky pomalu smáčejí chodníky. Před knihkupectvím Neoluxor i nadále zůstává nekonečná fronta, která se zvolna klikatí až ke svatému Václavovi. Ne, Neoluxor nedává nic zdarma, to Christopher Paolini přislíbil svůj podpis každému, kdo se dostaví.” Tak začíná článek na serveru Topzine, který kromě zajímavé reportáže přináší i fotky.

Přečíst

Fantasyplanet: “Christopher Paolini v Praze – jaký byl?”

A ještě jeden článek. Ten se kromě autogramiády věnuje i tiskové konferenci Christophera Paoliniho.

“Cesta naší skupinky se naštěstí pomalu, ale jistě chýlila ke konci a před sedmou hodinou jsme již nastoupili na eskalátor, který nás vyvezl kamsi na vrchol našeho bytí, kde nás za stolem očekával sám velký CH. Stále se stejným příjemným úsměvem ve tváři, stále připraven s každým prohodit slovo během podpisování, ačkoliv jeho ruka s tužkou již létala po papíře ďábelskou rychlostí.”
Přečíst

Z nakladatelství Fragment, které s námi autogramiádu pořádali, jsme dostali toto poděkování vám, fanouškům:

“Na jeho návštěvu jsme se připravovali pečlivě po dobu dvou měsíců a výsledkem byly skvělé tři dny zakončené autogramiádou, která překonala snad všechna očekávání. Za to patří dík všem zúčastněným, kteří se do Luxoru vypravili s úsměvem a nadšením.”

A vzkaz má pro vás i Christopher:

Sám Christopher Paolini byl z pražské autogramiády upřímně nadšený. „Wow, tohle byla zatím největší akce z celého turné!“ vykřikl spokojeně poté, co konečně podepsal poslední knihu. Dokonce ani autogramiády v USA podle něj většinou nedosahují takových rozměrů. „Mám hroznou radost, že je v České republice tolik nadšených čtenářů Odkazu Dračích jezdců! Všem bych jim moc rád poděkoval za tento úžasný zážitek. Do Prahy jsem se moc těšil, ale tohle předčilo veškerá moje očekávání!“ dodal Christopher cestou zpět do hotelu.

O další knize zatím nic přesnějšího nevíme. Christopher nám jen prozradil, že témat pro další knihy má hned několik.
Christopher Paolini si, jak je z článků poznat, autogramiádu užil. Jeho sestra později na Twitteru napsala: “It was epic—the largest event so far in Europe”. Větu “It was epic” si ten den nejspíš řeklo mnoho set lidí, a my s nimi.

Sdílet

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *