10 největších padouchů v literatuře

1. Malá ropucha v růžovém outfitu

Přiznejte si to, tuhle jste nesnášeli stokrát víc než Voldemorta! Dolores Jane Umbridgeová je první náměstkyní ministra kouzel, profesorka obrany proti černé magii, bradavická vrchní vyšetřovatelka, po Brumbálově utěku na čas i ředitelka Bradavic a předsedkyně komise pro registraci mudláků. Nenávidí děti a miluje kočky. Díky Fredově a Georgově útoku na růžovou tyranku jsme si konečně naplno oblíbili tato weasleyovic dvojčata. A to je její jediný plus bod v kariéře.

2. Šílený blonďatý parchant

Joffrey Baratheon je nejstarším žijícím synem krále Roberta Baratheona a královny Cersei z mocného rodu Lannisterů a dědicem Železného trůnu. Je zvyklý vždy dostat to, co chce. Arogantní, rozmazlený, sadistický a krutý spratek, škoda, že mu skřet Tyrion dal facku jenom jednou.

3. Velká Mildred

Sestra Ratchedová je despota, který má navrch i před lékaři. Pacienty ovládá díky svým autoritářským metodám, vyžaduje poslušnost, vlastní názor se zde netoleruje. Nikdo se jí nedokáže vzepřít. Já bych se s ní do křížku taky nepouštěla.

4. Psychopatický gambler

Nejpopulárnější protivník Temného rytíře, Joker, má rád fialový šatník a bílý make-up. Uvítá vás buď toxinem smíchu, elektrošokem v dlani nebo květinou plnou kyseliny. Trpí fanatickou touhou po pozornosti, zejména po pozornosti Batmana, pro jehož sladký (ne)úsměv klidně zabije půlku Gothamu. 

5. Ten, kterému jste vždycky tak trochu fandili

Gargamel má jeden jediný koníček – lovit Šmouly. Nosí starý ošoupaný kabát, je to mizera a páchne mu z pusy. Pokaždé, když něco zpacká, vybíjí si zlost na svém kocourovi Azraelovi, což je jeho největší mínus, protože většina lidí má kočičky ráda. Na druhou stranu má tak pekelnou smůlu, že si občas přejete, aby nějakého toho Šmoulu už doopravdy chytil.

6. Ten, jehož sympatie stouply o 1000 % od té doby, co ho hraje Andrew Scott

James Moriarty, geniální matematik a vzdělanec, pavouk, který sedí uprostřed své obří sítě a tahá za nitky. „Napoleon zločinu“ a vůdce kriminálního impéria. Postava tajemného a geniálního profesora se stala stejně kultovní, jako samotný král detektivů. Dodnes se jeho jméno skloňuje v souvislosti se zločinem a nedozírnou genialitou. Tato postava sloužila také jako předloha slavnému Masterovi z seriálu Doctor Who.

7. Ošklivé oko

Sauron byl Temným pánem, vládcem Mordoru a tvůrcem Jednoho prstenu. Je Nekromant, Černý mág a Černokněžník (jako kdyby mu jedna funkce nebyla málo). Pak ale přišel malý hobit Frodo a úplně mu zničil život. A tak to dopadá, když svou sílu spojíte s jediným prstenem. Tak příště znovu a lépe, Saurone.

8. Ta, která zmrazila roztomilou lištičku

Jadis z Charnu je z poloviny obryně a a z poloviny džin, jejím předkem byl Adam ale ne Eva. Je poslední z královského rodu se sídlem v Charnu, zaniklém městě, které sama zničila kletbou smrti. Kvůli ní byla 100 let v Narnii zima, a to se teda nedivím, že ji lidi neměli rádi. Taková kosa!

9. Slizoun

Když se někdo jmenuje Coriolanus, tak se nedivím, že bude trochu podrážděný. Prezident Snow vládne celému Panemu. Nejraději ze všeho má svoji zahrádku v Kapitolu, kde si ujíždí na růžích. Je vychytralý a inteligentní, ostatně, když vládne 12 krajům, z nichž jen hlavní město je spokojené, musíte mít trochu za kloboukem.

10. Ten nejslavnější

Dracula je velmi podivný, obléká se jen do černého oblečení, nesnáší sluneční svit, neodráží se v zrcadle a spí v rakvi na hlíně. Netřpytí se! Má hypnotickou moc a obrovskou sílu, je potenciálně nesmrtelný.

Autorka: Olga Biernátová

Sdílet

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *