Nadpozemské Zasvěcení do Nespoutané

Hlavní hrdinka Clara je částečný anděl a ví to skoro od malička. Už to Nadpozemskou vyčleňuje z řady ostatních knih podobného typu. Není tu žádné prozření v jedenácti, třinácti, patnácti letech. Žádný dopis z andělské školy, ani se nerozevřou nebesa a hrdince nenarostou zčistajasna křídla. Ovšem její život není žádné peříčko. Máma jí sice prozradila, co je zač, ale nic moc víc se toho od ní Clara nedozví. Jen to, že má na Zemi poslání, které musí splnit. Dlouho neví, co to vlastně jde, ale to by nebyla částečný anděl, aby si s tím neporadila. A nebyla by to pravá young adult kniha, kdyby tam nešlo také o kluky. Rovnou o dva, pořádný vypečený milostný trojúhelník, aby se to nepletlo. A aby to nebylo zas tak jednoduché. A tak tu máme andělského Christiana versus zlobivého normálního Tuckera.

V Zasvěcené, druhém díle, Clara řeší především tohle dilema. Je rozpolcená mezi láskou k Tuckerovi a komplikovaným vztahem k osudem předurčenému Christianovi. Navíc zjistí, že někdo jí velmi blízký má zemřít. Je zajímavé pozorovat to neustálé vnitřní pnutí hlavní hrdinky na všechny strany. Chudák holka, moc neví, co se sebou. Její máma s ní pořádně o ničem nemluví a jejich teď vztah ještě trochu graduje. Zábavný je vlastně i ten milostný trojúhelník, který je sice hrozně otravný, ale na druhou stranu zajímavě rozvinutý, díky Claře a Christianovi má totiž přídech jejího poslání. Není to jen obyčejné zakoukání se ze střední školy.

Nespoutaná je závěrečný díl, který v těchto dnech vychází. A Clara má další vize a nové poslání. Tentokrát je ještě nebezpečnější a děsivější než ty předchozí. Čeká ji výprava do míst, kde se to hemží všelijakou havětí, co není andělská ani trochu. Závěrečný díl tak odsýpá a je přímo nabitý akcí a napětím. Dojde na oběti, test přátelství a v sázce bude celá andělská společnost. Víc neprozradím, abych vám nekazila požitek z četby. Clara se nakonec musí také rozhodnout, kdo se stane jejím vyvoleným. Koho tipujete vy? 🙂

Autorka: Tereza Pecková

Soutěž

Odpovězte správně na soutěžní otázku a vyhrajte knížku Nespoutaná. Obdarujeme celkem 8 výherců. Soutěž končí v pondělí 29. července 2013.

Sdílet

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *