Láska jménem Moleskine

Moleskine původě vyráběla malá rodinná firma ve městě Tours ve Francii. Později tyto oblíbemé zápisníky s oblými rohy a stahovací gumou na nějaký čas zmizely a znovuobjevení se dočkaly až v roce 1997, kdy je na trh přivedlo vydavatelství Modo & Modo z Milána. Ve stopách spisovatele Chatwina se tak Moleskine stal nezbytným protějškem digitálních technologií pro dnešní kreativce, novodobé cestovatele a strážce myšlenkových pokladů. I dnes je Moleskine synonymem kultury, cestování, myšlenek, fantazie a osobní identity. Moleskine je kvalita a image.

Dodnes si pamatuji svůj první Moleskine. Dal mi ho kamarád k promoci (ano, mnozí milovníci teď zakřičí, jak jsem bez něj mohla tak dlouho vydržet) a na první stránce bylo perem napsáno, že ne všechny myšlenky je možné napsat na Twitter. Od té doby už uběhlo pár let, ale Moleskine je stále se mnou, vždy nový a nový.

Nebudu vám dnes vyprávět o tom, jaký zápisník si máte pořídit (i když, malý tip vás čeká na konci článku). Moleskine je houba vašich myšlenek a představivosti, podělím se tedy o některé své poznámky.

Tupí se mi tužka za 22 Kč. Mohla bych psát propiskou… příště si vezmu pastelky.

Na lotosu, znavená i svěží.
Na lotosu, krytá perletí
Na lotosu, v něžném objetí
Sněží…

Přijel vlak z Hradce. Vystoupil divný chlap v šaškovském kostýmu, začal zpívat „Praha už volá, matička stověžatá“ a vydatně hltal okenu. Bylo to milé.

Umýt nádobí, vyprat, uklidit!!!

la Phuva te kamel / milovat zemi
o prajta te čumidel / a líbat listí
angio stromos pro konča te perel / před stromem pokleknout

Sněžná slepota něžná.

Geniální známý tvrdí, že až se lidstvo naučí mluvit ve dvojkové soustavě, tak zanikne, protože každé tělo tvoří jedničky a nuly. Nesnáším geniální kamarády a stejně kecá!

Máte pravdu, tohle nikdy nevydám:)

Po prvním černém Moleskine s gumičkou a linkami přišel Book Journal z edice Passions. No řekněte, může tomuto vášnivý milovník knih odolat?

Zkuste Moleskine. Zůstane s vámi totiž opravdu dlouho. Patří mezi ty, které když popíšete, založíte do knihovny a za pár let se budete potutelně usmívat nad zaplněnými stránkami.

Autorka: Olga Biernátová

Zdroje obrázků: Narrativs.com.au, Lingda.weirdy.net

Sdílet

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *