Kreativita a destrukce povolena

Autorkou všech těchto knih je kanadská konceptuální umělkyně Keri Smith, která se zaměřila na výrobu kreativních deníků, které vás donutí dívat se na svět z jiného úhlu pohledu. Všechny doporučené knihy jsou v angličtině. (Dovážíme je ze zahraničí, kdyby byl jakýkoliv z nich vyprodaný, není problém ho pro vás doobjednat.)

Wreck this journal

U nás asi nejznámnější destrukční deník, který dokonce zaujal i nakladatelství CooBoo, které chystá na podzim jeho českou verzi. Stránky nejsou moc zaplněné a můžete si s nimi vyhrát do sytosti. Jak už název sám napovídá, čím víc ho zničíte, tím líp.

This is not a book

Tlustší pokračování, které obsahuje o trochu více textu a o to víc bláznivých nápadů. Kolik příkladů ničeho vás napadá? Dokážete to nakreslit?

Pocket Scavenger

Podívejte se na svět z odlišného úhlu pohledu a vnímejte věci každodenní potřeby trochu jinak! Kromě sbírání různorodých předmětů, můžete k jakékoliv kapitole napsat i svůj vlastní příběh, který je s nimi spojený. Pokud knihu otočíte vzhůru nohama, najdete další úkoly.

Mess – the manual of accidents and mistakes


Když zašpinit, tak pořádně! U téhle knihy nečekejte žádnou čistou práci, naopak, pokuste se využít svou fantazii a udělejte v ní řádný nepořádek, ale kreativně!

F nish th s b k

Uvažovali jste někdy o tom, jaké by to bylo dokončit svojí první knihu? S Finish this book to není zas až tak nereálné. Stanete se spoluautorem knihy a vaším úkolem bude pokračovat ve výzkumu.

Wreck this journal – Everywhere


Kapesní vydání oblíbeného deníku, které se díky velikosti vejde do každé kapsy. Můžete ho nosit všude s sebou a tvořit kdykoliv vás napadne.

Pro odvážné

Neradi plníte předepsané úkoly? Myslíte si, že svoji kreativitu nejlépe rozvinete sami? Pak jsou tu pro vás dvě výzvy.

Moleskine notesy

Značka Moleskine je dnes již legendární a určitě jste o ní už slyšeli. Její notesy využívali umělci jako Ernest Hemingway nebo Pablo Picasso. Moleskine má několik různých velikostí od poznámkových bločků po velké sešity. Díky kvalitnímu papíru a jednoduchému designu máte prostor popustit uzdu své představivosti a tvořit bez zábran.

Udělej si svoji knihu

Řádně velká a tlustá “bichle”, tak možná vypadá vaše budoucí kniha, zejména pokud ji začnete psát do této publikace. Prázdné listy v tvrdých deskách můžete zaplnit příběhem, povídkami, obrázky a nebo si z knihy udělat deník. Jak si poradíte s prázdnými stránkami, záleží jen na vás.

Zdroje obrázků: Tumblr.com, Itwaslovelyreadingyou.blogspot.cz, Flickr Judit Orosz

Sdílet

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *