Deset knih, které si přečtěte, pokud se vám líbíla Papírová města

Připněte si na svůj Pinterest obrázek s přehledem všech knih:

Hlavním hrdinou Papírových měst je Quentin. Nesmělý,  nudný, ale hlavně zamilovaný. Zamilovaný do překrásné a divoké sousedky Margo. Ale ta najednou zmizí. Quentin to nenechá jen tak a vydává se ji hledat. Papírová města jsou vtipná, dojemná, ironická a nesmírně čtivá. Mrkněte na recenzi.

Pro milovníky této knihy mám skvělou zprávu, ke konci července přichází do kin filmová adaptace. Nenechte si ji ujít!

1. Rainbow Rowellová: Fangirl

Fangirl – Cath a Wren jsou dvojčata, která spolu sdílí vše. Pokoj, přátele, vášeň pro knihy. Je jim osmnáct, nastupují na vysokou školu, ale Wren nechává Cath na holičkách, rozhodne se totiž, že se chce osamostatnit a bydlet na koleji bez dvojčete. Vyrovná se introvertní Cath se životem bez sestry?

Kniha úspěšné autorky Rainbow Rowell je čtivá, zasněná a romantická. Přesvědčte se sami. Více v recenzi.

2. Erin McCahanová: Cizí slovo láska

Cizí slovo láska – Josie je šestnáct a nemá téměř žádné starosti. Rozumí si s rodiči, vzhlíží ke svým starším sestrám a vyrovnala se dokonce i s příchodem švagra, i když to chvíli trvalo. Ale teď se má vdávat druhá sestra Kate a z jejího nastávajícího manžela se Josie zvedá žaludek. Rozhodne se tomu za každou cenu zabránit a Geoffovi, snoubenci Kate, udělá ze života peklo.

Cizí slovo láska je svěží a vtipný román s mimořádně inteligentní hlavní hrdinkou.

3. Jandy Nelsonová: Nebe je všude

Nebe je všude – Lennie, sedmnáctiletá knihomolka milující muziku, žije ve stínu starší sestry Bailey. Bailey však náhle umírá. Lennie zůstává opuštěná a nikdo jí nerozumí. A navíc se zamiluje. Do dvou kluků současně. A jeden z nich je bývalým přítelem její mrtvé sestry. Lennie se točí v kruhu života, smrti, smutku a radosti. Všechny starosti zapisuje na kusy papíru a hledá cestu, jak z toho ven.

Přečtěte si recenzi na citlivý a realistický román.

4. Jostein Gaarder: Dívka s pomeranči

Dívka s pomeranči – Patnáctiletý George objeví dopis, který mu napsal jeho otec před jedenácti lety, těsně předtím, než zemřel. Píše v něm o záhadné dívce s pomeranči, jeho velké lásce. Vyprávění je protkáno mnoha filozofickými otázkami.

Autorem magického příběhu plného melancholie a vzpomínek je Jostein Gaarder, uznávaný spisovatel, jež má na kontě několik celostvětově uznávaných děl, například knihu Sofiin svět.

5. Sarah Moore Fitzgeraldová: Jablečný koláč naděje

Jablečný koláč naděje – Oskar pekl ty nejlepší jablečné koláče, jenže teď je nezvěstný a nikoho to moc nezajímá. Jen Meg, Oskarovu kamarádku a jeho mladšího brášku Stevieho. Společně se vydávají Oskara najít.

Povede se jim to? A chce být Oskar nalezen? Může se v obyčejném koláči skrývat naděje? To vše se dozvíte v románu Sarah Moore Fitzgeraldové. Přečtěte si naši recenzi.

6. Cecilia Ahernová: S láskou, Rosie

S láskou, Rosie – Kniha psána v dopisech, e-mailech a krátkých zprávách, které si vyměňují nejlepší přátelé, Rosie a Alex. Nic jiného jim nezbývá, Alexova rodina se přestěhovala za prací z Dublinu do Bostonu a ty dva teď dělí oceán.

Dokáží si přiznat, že mají lásku na dosah ruky? Dostanou druhou šanci? To vše zjistíte v knize Cecilie Ahernové, autorky populárního románu P.S. Miluju tě.

7. Rachel Cohnová, David Levitan: Dash & Lily – Kniha přání

Dash & Lily – Kniha přání –Lily žije v New Yorku. Jednoho zimního dne zanechá na poličce v knihkupectví zápisník plný výzev a čeká, jestli někdo přijme nabídku ke hře. Najde jej Dash a začne hrát. Na stránkách deníku, který schovávají po celém městě, sdílí své sny a touhy.

Mohou se setkat? Bude to fungovat? Hodí se k sobě? Na všechny tyto otázky najdete odpověď v knize Rachel Cohnové a Davida Levitana.

8. Alice Osemanová: Solitaire

Solitaire – Tori Springová nemá ráda knihy, školu, spolužačky, česání vlasů, vlastně skoro vše. Baví ji jen spát a blogovat. Ve škole se seznámí s Michaelem Holdenem a ať se jí to líbí nebo ne, zamiluje se až po uši. Tori je autentická středoškolačka, cynická až do morku kostí, stejně jako její autorka, v době vydání knihy osmnáctiletá, Alice Osemanová. Zde je recenze.

9. Gayle Formanová: Jen jeden den

Jen jeden den – Allyson je zodpovědná americká studentka, která se vydává na cestu po Evropě. V Londýně se připlete k pouličnímu divadelnímu představení, kde se seznámí s lehkovážným hercem Wilémem. Přeskočí jiskra a Allyson překvapí samu sebe, když spontánně změní plány a vydá se s Wilémem do Pařižě. Ráno se zamilovaná Allyson vzbudí a pryč je nejen milenec, ale i její luxusní hodinky. Jen jeden den je dobrodružná a oddechová kniha o poznávání sama sebe. Nalaďte se v recenzi.

10. Sara Manningová: Nemožná holka @adorkable

Nemožná holka @adorkable – Jeane Smithová je vše, jen ne obyčejná. Je trochu otravná, dost neoblíbená, osobitá, drzá, obléká se v second handu, bloguje o módě a založí si úspěšnou lifestylovou firmu.

Připadá si osamělá, tak žije ve virtuální realitě, obklopena online přáteli. Vše se ale změní, když se zamiluje do Michaela, třídního hezouna. Přečtěte si recenzi.

Autorka: Eliška Moravcová

Napadají vás další knihy, které se hodí k Papírovým městům? Doporučte v komentářích.

Sdílet

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *