24 hodin s Michaelou Celárkovou

6:30 – Budík zvoní poprvé.

6:40 – Podruhé.

6:45 – Potřetí. Já konečně vstávám a snídám zelený čaj a pohankové vločky s jablkem a skořicí.

8:00 – Cestou do práce si každé pondělí kupuji časopis Respekt. Je to takový můj ranní rituál. Kratší články pak pročítám během cestování metrem, zbytek časopisu dorazím o víkendu.

8:30 – Po příchodu do redakce nejprve zkontroluju e-maily a procházím zahraniční knižní novinky v newsletterech, z nichž se proklikávám dál na různé weby. Pokud mě něco zaujme, pošlu informaci programovému řediteli, abychom to později mohli probrat.

9:30 – Během dopoledne vyřizuji e-maily a telefony, komunikuji s agenturami ohledně nákupu nových titulů, s překladateli a dalšími externími spolupracovníky.

11:00 – Před obědem si dáme s kolegy z redakce ještě brainstorming nad obálkou. Od grafika máme k dispozici několik variant a musíme vybrat tu nejlepší, kterou následně pošleme ke schválení kolegům z obchodu a marketingu.

12:00 – Ten nejhladovější z redakce dojde všem pro oběd v krabičce. Většinou si objednáváme „něco s rýží“.

13:00 – Odpoledne se už snažím systematicky věnovat nějakému konkrétnímu titulu, který je v přípravné fázi do tisku, a procházím korekturu.

15:00 – Během porady s marketingem plánujeme s předstihem naše facebookové příspěvky včetně soutěží a propagaci našich bestselerových titulů.

16:30 – Dořeším e-maily a připravím si přehledný seznam úkolů na další dny. Ty nejdůležitější zatrhnu ještě zvýrazňovačem.

17:30 – Odcházím z práce společně s kolegyněmi ze smluvního oddělení a z výroby, se kterými vyrážíme už tradičně jednou měsíčně do divadla. Představení začíná sice až v sedm, ale divadelní kavárna už má otevřeno.

21:30 Souborné dílo Williama Shakespeara ve 120 minutách se nám moc líbilo. Před spaním se doma snažím ještě číst. Naposledy to byla kniha od Harper Lee Jako zabít ptáčka.

23:00 – Knížka v kombinaci s bylinkovým čajem mě většinou spolehlivě uspí ještě před půlnocí…

Sdílet

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *