Soutěž o filmové balíčky Padesát odstínů šedi

„Pan Grey vás přijme za okamžik.“ Tahle prostá věta uvedla setkání, které zcela změnilo život nesmělé studentky Anastasie. Zároveň je součástí příběhu, jenž se stal celosvětovou literární senzací, která v rychlosti prodejů překonala i Harryho Pottera. I proto bylo dalším logickým krokem filmové zpracování. V čem vězí kouzlo erotického příběhu Padesát odstínů šedi? Jednoduchá odpověď na to neexistuje. Jsou prostě fenomény, které logickými argumenty vysvětlit nelze. 

Studentka literatury Anastasia (Dakota Johnson) je podle vlastních slov nezajímavá a nudná „šedá myš“ s nízkým sebevědomím, pravý opak tajemného podnikatele Christiana Greye (Jamie Dornan), kterého přišla vyzpovídat pro článek do studentského časopisu. Přestože se ji Grey svým chladným a odměřeným chováním snaží odradit, má ho plnou hlavu, což ještě prohloubí jejich opakovaná pracovní setkání. Bez ohledu na to, že ji varuje, jak je komplikovaný a ve zlověstných náznacích mluví o svém specifickém vkusu, není Anastasia jeho přitažlivosti schopná odolat. Ani Grey však není vůči téhle plaché dívce imunní a postupně ji začne otevírat dveře do své třinácté komnaty. Pokud do nich Anastasia vstoupí, pozná pravého Christiana Greye. Na posteli určené jen pro vyvolené zároveň pozná pravou Anastasii – své touhy, své vášně, svou živočišnost. Až z toho jde strach. 

Autorka románu E. L. James si nad natáčením udržovala umělecký dohled, a diváci se tak prý nemusí bát, že by ve filmové verzi přišli o některé „výživné“ pasáže z románu. „Moje knížka je dost obsáhlá, což si ti, kdo ji přímo hltali, asi neuvědomují. Samozřejmě jsme museli krátit, ale vše, co šlo ven, lze logicky zdůvodnit. Filmu tahle očista prospěla,“ slibuje autorka předlohy.

Soutěž (ukončena)

Úplná pravidla soutěže

Výherci:

  • Michal Roll
  • Kamila Švrčková
  • Mirka Škampová
  • Nelly Kutá
  • Jaroslav Pech

Nejlepší odpovědi na soutěžní otázku „Jak by vypadalo vaše ideální rande s Christianem Greyem (pro dámy), nebo Anastasií Steele (pro pány)?“:

Jsem už několik let šťastně zamilovaný do mé přítelkyně, takže rande s Anastasii nepřipadá v úvahu. Ale s Christianem bych klidně šel na pivo 🙂

Ačkoli vedle mě právě sedí můj přítel, musím říct, že ideální rande s Christianem Greyem by bylo ve dvou na Chrysler tower v New Yorku. Jemné světlo by se dotýkalo temně červených saténových pokrývek postele a na malém stolku uprostřed místnosti by zářilo šampaňské. S výhledem na město bychom si přiťukli a pan Grey by pomalu a nečekaně začal líbat mou šíji. Vskutku troufalé, avšak krásné, pomyslela bych si. V tu chvíli už by mizel pod mé dlouhé černé šaty. Tak chlípně krásné? Při pohledu na rozzářené město by jiskřily nejen mé oči….(vzhledem k tomu, že tady můj muž pořád sedí bude konec rande lehce odlišný) Ve chvíli, kdy cítím, že mi zubama stahuje kalhotky, vykřiknu: „Ty hulváte!“… utěšování není na místě. Beru si své věci a jdu na kebab.

Rozhodně by to bylo ve velkém stylu – sexy oblečení, limuzína, luxusní večeře. Pak bych dělala zdrženlivou a velmi cudnou dívku. Potom bych ho v hotelovém pokoji totálně rozžhavila a až by byl totálně vzrušený, odešla bych, abych v něm roznítila zvědavost a touhu po další schůzce. Co jiného se taky dá s takovým mužem dělat, že?

Vzala bych ho na kešky…

Po privátní prohlídce zámku Vrchotovy Janovice (na kterou mám 2 lístky v peněžence už 9 měsíců), bychom se přesunuli do lomu Hříměždice, kde bychom strávili celé odpolede a na večer se přesunuli na romatickou večeři v restauraci na zámku Dobříš a noc zde strávenou si zpestřili výřivkou a pozorováním perseid při procházce rosária.

Sdílet

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *