Pojďte s námi na předpremiéru filmu Papírová města

Papírová města, další snímek podle románu spisovatele Johna Greena, je příběhem dospívajícího Quentina a jeho tajemné sousedky Margo, která si záhady oblíbila natolik, že se stala jednou z nich.

Margo jednou v noci zaklepe na Quentinovo okno a vezme ho s sebou na dobrodružnou noční výpravu po jejich rodném městě. Když dívka druhý den nečekaně zmizí, zanechá za sebou tajuplné stopy, které musí Quentin rozluštit. Pátrání po Margo se pro Quentina a jeho kamarády stane dobrodružstvím, které je stejně veselé jako i dojemné. Aby se mu podařilo Margo najít, musí Quentin pochopit hlubší význam opravdového přátelství a skutečné lásky.

Papírová města vydaná v originále nakladatelstvím Dutton Books jsou třetím románem Johna Greena. Byl to okamžitý hit a rázem se ocitl na pátém místě žebříčku bestsellerů New York Times v kategorii beletrie pro mládež. 

Termín papírové město vznikl, když kartografové Earnest G. Alpers a Otto Lindberg z General Drafting Company vymysleli město Agloe (anagram jejich iniciál) ve státě New York a umístili toto smyšlené město na mapu, konkrétně na křižovatku dvou prašných cest v jižní části pohoří Catskills. Udělali to kvůli ochraně autorských práv. Pokud by se jejich vymyšlené město objevilo na jiné mapě, mohli dokázat, že byla jejich kartografická práce nezákonně okopírována. 

Ale největším tahákem na příběhu byly jeho postavy a jejich přátelství. „Je to příběh o Quentinovi a jeho přátelích, kteří pátrají po Margo, což se promění v epickou cestu,“ říká John Green. „Je to opravdu o hledání hlubšího významu přátelství a o schopnosti představit si ostatní lidi jako složitější bytosti, což nemusí odpovídat našim počátečním dojmům.“ „Tato témata v mladých lidech rezonují,“ pokračuje Green. „Každý teenager ví, jaké to je být zaškatulkován. To je první věc, která lidem bude blízká. Také si myslím, že se diváci napojí na milostnou linii filmu. Avšak nejdůležitější je, že se jedná o velmi zábavný film o skutečném přátelství a o tom, jak opravdové přátelství vydrží cokoliv. Romantická láska není jediný druh skutečné lásky.“

Soutěž (ukončena)

Úplná pravidla soutěže

Sdílet

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *