2fe0697f

Proč jít do kina na Po strništi bos

Útlá publikace je plná fotek z natáčení a informací o filmu jako takovém. Jak vznikal scénář? A proč vlastně film přichází do kin až teď, když se na něj myslelo už před Vratnými lahvemi? Jak se vybírali herci pro hlavní role a jak to bylo s místy? Poměrně logicky postupujeme v textu od prvopočátku, tedy od scénáře a společné práce otce Zdeňka a syna Jana. Čtenář se dozvídá spoustu zajímavých informací, především tedy to, jak je to vlastně s tím autorstvím scénáře. Přes shánění vhodných prostor a míst a přes informace o představitelích hlavní role sledujeme prostřednictvím téhle knížky genezi filmu.

Text je doplněný velkým množstvím fotografií z natáčení a zároveň i postřehy ostatních tvůrců, představitel každé role má u stránek o sobě také okénko s informacemi o tom, jak se přistupovalo ke kostýmům a maskám. Kromě zajímavých informací se ke čtenáři dostává také množství zajímavostí a zákulisních střípků.

Malým bonusem je, že se text opravdu dobře čte – já jsem se nejprve rozhodla jen nakouknout a kousek přečíst a najednou jsem byla na konci! Kniha je totiž navíc velmi útlá, takže se nestane, že by začala nudit přemírou nepodstatných detailů a výčty nezajímavých informací, jakými by mohlo být jakékoliv papírování či informace o shánění financí.

Já osobně do kina na Po strništi bos půjdu, abych viděla „postaršeného“ Ondřeje Vetchého, abych odhalila cameo režiséra Jana Svěráka a abych si užila scény popisované v této publikaci. Pokud stále váháte, jestli se vám film bude líbit, garantuji vám, že po přečtení knihy o filmu nebudete váhat!

Hodnocení:

Autor: Alžběta Široká

SOUTĚŽ

Chcete vyhrát jednu z desti knížek Příběh filmu Po strništi bos? Stačí vyplnit soutěžní formulář. Nezobrazuje-li se vám správně, vyplňte ho zde. Soutěž probíhá do 20. 8. Do tří dnů vybereme vítěze.

Sdílet

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *