884162e8

Leť za Erikou! Soutěž o letenky do Londýna

Robert Bryndza na knižní trh vtrhl jako uragán. Nebo spíš jako anglická bouřka. Autor s ryze slovenským jménem, který v současnosti na Slovensku také žije, se totiž narodil ve městě Lowestoft ve Velké Británii a vystudoval v Londýně. Snad proto jsou jeho příběhy, zasazeny do anglických reálií, tak uvěřitelné.

V našich končinách na sebe Bryndza prvně strhl pozornost loni, kdy u nás vyšel jeho thriller Dívka v ledu, literární senzace, které se jen ve Velké Británii a Spojených státech prodalo přes milion výtisků.

Čtenáře v něm seznámil s detektivem Erikou Fosterovou, která se vydává po stopě vraha prominentní dívky, jejíž tělo bylo nalezeno pod vrstvou ledu v parku v jižním Londýně. Eričin poslední případ skončil smrtí pěti policistů včetně jejího muže, a tak teď musí bojovat nejen s vrahem, ale i vlastními démony.

Postava detektiva, řešícího kromě případu i svůj vnitřní problematický svět, je typickým rysem severské krimi literatury. V kombinaci s tradicí britských detektivek, je to přesně to, co na čtenáře zabírá. Knížka je čtivá, děsivá a napínavá do poslední stránky.

Není proto divu, že svět s očekáváním vyhlížel příští případ Eriky Fosterové, Noční lov. V Čechách jsme se ho dočkali letos v únoru a s ním i další brutální vraždy v Londýně. Obětí je tentokrát lékař, který je nalezen udušený ve své posteli. O několik dní později umírá za stejných okolností další oběť a Erika tak stojí znovu na počátku honu na sériového vraha.

Pokud už jste oba díly zhltli a přidali se k fanouškovské základně Roberta Bryndzy, Eriky Fosterové a jejích případů, máme pro vás dobrou zprávu. Na třetí díl série nebudete muset čekat nikterak dlouho. V plánu je už letos na podzim, ponese název Temné hlubiny a Erika se v něm bude pouštět daleko do minulosti a odkrývat stará tajemství v případu zmizelé holčičky.

Aby vám čekání na třetí případ Eriky Fosterové uteklo rychleji, můžete jí vyrazit naproti. Připravili jsme si pro vás totiž soutěž o letenky do Londýna! 

Pravidla jsou jednoduchá:

SOUTĚŽ O LETENKY DO LONDÝNA

Vyfoť svého oblíbeného Bryndzu! V tematickém prostředí, barevně sladěném, z dovolené, z domova, z knihkupectví… Inspiraci se meze nekladou. Čím originálnější, tím lepší.

Soutěž bude probíhat na instagramu, tak svou fotku nezapomeň doplnit o hashtagy #chcizaerikou, #mamradbryndzu, #divkaveledu, #nocnilov a #soutezoletenky a označit @grada_cz a @neoluxorcz.

Soutěž probíhá od 11. 7. 2017 do 11. 8. 2017. Během následujících tří dní pak vítěze oznámíme na webu, facebooku a instagramu nakladatelství Grada a knihkupectví Neoluxor.

Více informací naleznete zde, kompletní pravidla soutěže zde.

Hodně štěstí! 

Vaše #luxorcrew

Sdílet

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *