Zrada z půdy podle skutečné události

Celý příběh začíná vcelku banálně. Chris Dollanger žije spokojeně se svou manželkou Corinnou a jejich čtyřmi dětmi – Christopherem, Cathy, Carrie a Corym. Obrat přichází ve chvíli, kdy má autonehodu a umírá. Chris před svou smrtí zaopatřoval celou svou rodinu a Corinna brzy po smrti manžela musí řešit existenční problémy. Nakonec se uchyluje k návratu do rodného domu, ze kterého dávno odešla. Rodiče ji dokonce vydědili kvůli sňatku s Chrisem. Corinna má v plánu získat zpět jejich přízeň a tím i ztracené dědictví. Brzy ale zjistí, že to bude velký problém a její čtyři děti se stanou nečekaně těžkou přítěží. 

Z nudy prvních stran knihy se přede mnou začala rozplétat linie příběhu, která mnoho čtenářů nenechá v klidu. V jemných náznacích jsem se dozvídala, proč byl sňatek Corinny a Chrise nepřípustný. Ve čtení mě poháněla zvědavost a nejistota okolo přítomnosti, ale i minulosti a budoucnosti hlavních hrdinů. Příběh nakonec vygradoval v nečekaný závěr. To vše na vás udělá silný dojem, protože kniha je napsána podle skutečných událostí. Literárně a jazykově žádný velký zázrak, zápletka však vše vynahrazuje a právě díky ní mají Květy z půdy tak vysoké procento hodnocení. 

Kniha může oslovit nejenom čtenářky, které si touží pobrečet nad knihou a užít si dramatickou rodinnou ságu, ale i muže, kteří běžně tomuto žánru neholdují. Největší devizou tady je opravdu povedený a silný příběh. A ten se umí dotknout každého.

Hodnocení: 85 %

Autorka: Zuzana Šumlanská

Kniha byla poprvé zfilmována v roce 1987. Nové adaptace se dočkala letos v lednu.

Sdílet

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *