Zemětřesení? Život jde dál!

„Nedotčené zůstaly střípky naší minulosti, nesčetné a útržkovité zkušenosti, které neměly samy o sobě žádnou váhu, ale jako celek definovaly to, kým jsme.“

Zbrusu nový román Sestry odkrývá život plný nenadálých překvapení. Čtyřiatřicetiletá Kate, matka dvou dětí, která má strach z čehokoliv „šíleného“, se dostává do střetu se svou sestrou, volnomyšlenkářskou Vi bez předsudků, která na rozdíl od svého dvojčete, nechce za žádnou cenu žít ve vnitřní nesvobodě. Jejich rodné město St. Louis zažívá mediální masáž, když se od senzibilní Vi dozvídá, že má přijít velké zemětřesení. Kate začíná být nešťastná – má se k sestře obrátit zády a užívat si svůj klid? A co když se i u ní objeví předtuchy, které si už z principu odmítá připouštět? Na povrch však vyplouvá jejich společné dětství – věci jsou možná jinak, než se zdají.

Velmi čtivý příběh o tom, jak vám mohou být cizí lidé bližší než vaše rodina, o tom, jak těžké je filtrovat vlastní dojem od reality a nezbláznit se z toho (zvlášť když televizní program nestojí na vaší straně). Sestry však nabízí i zásadnější otázky: co to znamená „někam to dotáhnout“? Je důležitější kariéra nebo rodina? Je lepší přátele tolerovat, nebo je přátelsky ovlivňovat? A co vám to všechno nakonec dá?

Kate, která vypráví své životní strasti (a slasti), o tom rozhodně ví své a i když možná nemáte za dvojče bláznivou ségru s mimosmyslovým vnímáním, která vystupuje v televizi a děsí lidi k smrti, najdete ve svém okolí podobně absurdní situace, které vás překvapí – a až v nich budete hledat rovnováhu, vzpomeňte na jednovaječná dvojčata: živočišnost Violette a rozvážnost Kate.

No a už víte, co se stane zítra? Já mám vidění! Možná, na schodech potkáte souseda, který vám později změní celý život, nebo pomůžete dopadnout únosce malého chlapce. Jestli to ale přece jen všechno dobře dopadne a jestli na konci přijde slibované zemětřesení, vám ovšem prozradit nemohu.

Hodnocení: 90 %

Autorka: Aneta Nejezchlebová

Soutěž (ukončena)

Úplná pravidla soutěže 

Výherci:

  • Zdeněk Sirůček
  • Eliška Kvasničková 
  • Eva Lenická
  • Martina Drábková
  • Iva Kadlecová
Sdílet

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *