Vzrušující a nevyzpytatelný Podfuk

Bývalý advokát Malcolm Bannister si ve federálním vězeňském táboře u Frostburgu v Marylandu odpykává svůj desetiletý trest. Jeho celkem poklidný život změnila běžná realitní transakce, kdy pomáhal s nákupem loveckého zámečku. Jenže sídlo mělo sloužit jako hříšný pelech pro zkorumpované kongresmany. Když vypukl skandál, byl Malcolm také odsouzen. A tak rozvedený, vyloučený z advokacie a bez vyhlídky na předčasné propuštění čeká a snaží se jen přežít další den.

Malcolm má za sebou přesně polovinu trestu a jeho situace nevypadá zrovna růžově. Jenže nikdo netuší, že má v ruce pořádné eso. Ví, kdo zabil federálního soudce Raymonda Fawcetta a jeho milenku Naomi, a také proč. Dokonce zná i obsah onoho záhadného trezoru, který se našel u soudcova bezvládného těla. Rád by se o to podělil s FBI, ovšem něco za něco. Moc dobře ví, že jsou hoši z FBI ve slepé uličce. Žádní svědkové, žádné stopy, ani důkazy. A tak prohnaný Malcolm vymyslí geniální plán pomsty.

Pokud fandíte thrillerům z právnického prostředí, s Johnem Grishamem nemůžete šlápnout vedle. Nikdo neumí psát tak strhující a do detailů promyšlené právnické trháky jako on. I nejnovější Podfuk je plný napětí, očekávání a jak už to u jeho příběhů bývá, nic není takové, jak se na první pohled může zdát.

Poutavá zápletka, překvapující zvraty a Grishamovo vybroušené vypravěčské umění vás udrží v napětí až do konce. Jakmile se do knížky začtete, už ji nebudete moci odložit. Podfuk patří mezi ty knihy, u kterých vám to nedá a přečtete je na jeden zátah, protože prostě musíte vědět, jak tohle skončí!

Hodnocení: 85 %

Autorka: Barbora Votavová

Sdílet

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *