e8c9cabf

Vzhůru do oblak!

Svérázná Irka Sinead procestovala již snad celičký svět. Jako letuška společnosti Mermaid airlines tak má všechna zahraniční letoviska doslova v malíčku. Trávit téměř každý den v jiné zemi ale ve skutečnosti není tak skvělé, jak se může zdát. Přeci jen by Sinead v životě chtěla dokázat i něco jiného. A třeba najít i svou spřízněnou duši. Jenže jak toho, s takto vytíženou kariérou, docílit?

Změnu nečekaně přináší trošičku ojedinělý let z Melbourne do Londýna. Sinead se setkává s velmi přitažlivým a zároveň arogantním pasažérem, který jí tak trochu pije krev. K tomu všemu tento let doprovází nepříznivé počasí a na poslední chvíli je odkloněn do Singapuru. A osud tomu asi chtěl a Sinead se s tímto pasažérem setkává znovu a znovu. Ne nadarmo se říká, že se protiklady přitahují, Sinead a Gabriel jsou toho zářným příkladem. 

Sinead překonává všechny předsudky o letuškách. Je chytrá, cílevědomá a přemýšlí nad svou budoucností. Ví, že práce u aerolinky, kde musí pří každém letu všem doslova slintajícím pasažérům tančit v uličce, není nijak zvlášť prosperující. Její sny jsou mnohem barvitější a rozhodně míří mnohem výš. K tomu nemá přítele ani rodinu nikde poblíž, a tak žije dosti osamocený život.

Gabriel je její úplný opak – je seriózní, značně arogantní a úspěšný podnikatel. Jeho práce je vždy na prvním místě a o vážné známosti rozhodně nemá zájem. Románky na jednu noc jsou tak u něj na denním pořádku. Pak ale potkává právě milou Sinead, na kterou zcela jistě napoprvé nezapůsobil zrovna dobře. 

S každým přibývajícím dnem v Singapuru ale nacházejí více a více společných zájmů. Kdo by řekl, že jedna bouře bude mít sílu připoutat k sobě zrovna tyto dva tak odlišné lidi. Láska tak může kvést i mezi vskutku velmi odlišnými jedinci. Je už pouze na nich, zdali dokáží změnit pro toho druhého svůj dosavadní život či jej alespoň přehodnotit.

Letuška je doslova dokonalý román pro všechny, kteří chtějí na chvíli vypustit a pořádně se zasnít. Zavede vás jak do tropických rájů, tak i do krásného pochmurného Londýna. Budete svědky toho, jak si businessman Gabriel a letuška Sinead budou k sobě přes všechny překážky života snažit najít cestu. Podaří se jim to? 

Autorka: Lucie Želenská

Hodnocení:

Sdílet

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *