949fed00

Vteřiny, které změní život

Vzpomínky jsou něco, co nás utváří. Něco, co je pro nás životně důležité. A když najednou zmizí, zůstane ve vás pusté prázdno, velká díra, která nejde zaplnit. A Maggie přesně tohle zažije. Probudí se v nemocnici a naprosto netuší, co se stalo. Dozví se, že její dcera zemřela, po tom, co ji zamkla v autě, které sjelo do řeky. A její manžel, jenž by mohl vnést trochu světla do téhle šílené situace, zmizel neznámo kam. Otázky přibývají, točí se kolem ní v nekonečném kruhu šílenství. Maggie tomu nechce uvěřit, má pocit, že se všechno odehrálo úplně jinak…

Den, kdy se to stalo je napínavý thriller, který se vám zaryje hluboko pod kůži. Nuele Ellwood napsala naprosto brilantní psychologický román se skvěle vymyšlenou zápletkou, jejíž události se nepodepíší jen na postavách, ale i na vás samotných. Bez dechu mezi řádky pátráte po tajemstvích, které se stále více zamotávají a vy stěží hádáte, co se vlastně mohlo stát.

Příběh zaujme svou působivou intenzitou, syrovostí, hranicí mezi rozumem a šílenstvím, která je neustále porušována, jen jen přepadnout na druhou stranu, i silným psychologickým vlivem. Kdo je vlastně normální a kdo se topí mezi duševní nevyrovnaností a snahou udržet si čistou mysl?

Tento perfektní dechberoucí příběh bublavě graduje až do mistrného konce. Vyvolá ve vás pochyby o podobě zla, pohltí vás do problematiky vnitřní vinny a nekončících ztrátách. Myslíte si, že se konečně dostáváte k podstatě všeho? Omyl. Autorka ve vteřině smete ze stolu všechny vaše dohady a domněnky.

Dostáváte se do střípkovitého života Maggie, která postupně poodhaluje části ze své minulosti. Jelikož jsou všechny skutečnosti viděni z jejího pohledu, stává se občas tak trochu nedůvěryhodnou. Zanechává za sebou klam a dohady. Není jisté, co je opravdové, a co Maggiina ztracená paměť hluboko v propadlinách stále ukrývá.

Kniha Den, kdy se to stalo v sobě kloubí rychlý, napínavý a ojedinělý styl. Vyvolává ve vás obrovské emoce, i když se o to autorka příliš nesnaží. Kombinuje v sobě realitu a kontaminovanou mysl šílenců. Jestliže znáte autorčin bestseller Co zbylo z mojí sestry, čeká vás podobná jízda.

Pavla Krejčí

Sdílet

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *