c12efb5c

Voda všechny viny smyje

Hledáte pro letní dovolenou místo blízko vody? Ve Velké Británii je městečko Beckford, kde je řeka součástí života každého obyvatele. Ať už se vrtnete kamkoliv, řeku neminete. Je to idylické místo: cestu zastiňují duby, stráně jsou poseté buky a platany a na jižní straně se rozprostírá svažitá písečná pláž. Místo jako stvořené pro výlet s dětmi, venkovskou pohodu. O zbytku už by cestovní katalog mlčel, to už by vám museli vyprávět místní. O tom, že zdání klame, že tohle místo je smrtící. O říční zátočině, která se hadovitě plazí lesem, zpomalí a ztichne v tůni Tonoucích. Ke svým břehům láká smolařky, zoufalkyně, nešťastnice, ženy ztracené. Letos už zde našly smrt dvě.

První z nich byla patnáctiletá Katie. Chytrá, schopná, dobrá studentka, s ocelovou vůlí. Jednou však uprostřed noci vstala, vydala se k řece a už se nevrátila. 

Druhá Nel Abbottová, psala knihu o lidech, co umřeli v tůni Tonoucích. Dokud v ní neskončila sama. Zbyla po ní jen poznámka: “Beckford není místem sebevražd. Beckford je místo, kde se lze zbavit potížistek.”

Kniha je vyprávěna různými lidmi, kteří v městečku bydlí. Někteří se odmítají smířit s tím, že šlo o sebevraždy, jiní pátrají po důvodech, proč by si kterákoliv z nich chtěla vzít život. 

Náhled do myšlenek mnoha lidí postupně umožňuje zavrtat se do záhad a začít narážet i na starší tragédie. A počet podezřelých roste. Jako pachatele s motivem si hravě dokážete představit mnohé z obyvatel. 

Závěrečné rozuzlení možná nebylo takové překvapení, v jaké jsem doufala, a ve vzduchu zůstalo pár nezodpovězených otázek, ani tak ale Do vody za jinými thrillery nezaostává. 

Záhada je krásně spletitá.

Autorka: Alena Bouchalová

Sdílet

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *