Už nechcete uklízet? Tak na slovíčko

„Každý, komu se byť jen jedinkrát podařilo uklidit, by si přál, aby to tak zůstalo. Jenže mnozí nevěří, že je to možné.“

Japonská odbornice na úklid, Marie Kondo, měla odmalička uklízení jako koníček. Hltala lifestylové časopisy s radami, jak správně třídit věci a s vervou realizovala nové tipy na úložné prostory. Jednou ale přišla domů a zjistila, že něco se v časopisech nedočetla. Věci kolem jí nedělaly radost a tvořily tak nepořádek v ní i v jejím domově.

Dnes Marie pomáhá vnést lidem do jejich života svěží vítr a motivuje je ke spokojenosti. Že jste neměli možnost zajít na nějakou z jejích vyprodaných přednášek? Nezoufejte, její metoda KonMari má úspěch i mezi čtenáři. Nekompromisní jednoduché zásady mají co do sebe a určitě přesvědčí i vás. Nejdůležitější však je věnovat se sobě a životu, který chcete žít. Jedině tak totiž docílíte nového prostoru okolo sebe a budete mít zase možnost se rozvíjet. Začínáte se těšit na svůj harmonický domov?

Už v polovině knihy Zázračný úklid možná budete mít chuť popadnout pytle na odpadky a vrhnout se do úklidu, který uděláte jednou za život. Už nikdy se k němu nebudete vracet, protože změníte názor na kupu papírů na stole, oblečení na pračce, zaprášené sošky v poličkách, nepíšící propisky v šuplíku – nenechte se však hned unést přílišnou vášní. Dočtěte do konce a do toho svého, jediného úklidu se pusťte s rozvahou. Bude to totiž váš výjimečný den!

Hodnocení: 99 %

Autorka: Aneta Nejezchlebová

Sdílet

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *