Ta pravá

„Jak je okouzlující. Jak přitažlivý. Ženy se kvůli němu vrhají z balkónů a následují ho do válek. Ženy před jeho zálety klopí zrak, protože manželství ve třech je lepší než samota.“

„Jak snadno přitahuje ženy. Přicházejí v houfech. Nevítány stejně jako přibývající měsíce a roky.“

Čtyři ženy, které nosily jméno Hemingwayová. Jedna ustoupí milence a vydá se vlastním směrem, druhá o něj nepřestane bojovat a ze života mu udělá peklo, než aby jej opustila, třetí se chce rozvést dříve, než to navrhne on sám, a čtvrtá, se kterou zůstane až do smrti. Hadley, Fife, Martha, Mary. Každá tak jiná a přitom osud, který je v manželství čeká, je pokaždé tak podobný.

Dana Černá, Jana Stryková, Petra Špalková a Taťjana Medvecká. Čtyři ženy, které propůjčily svůj hlas manželkám Ernesta Hemingwaye. Každá z nich vás naplno vtáhne do svého života s Nestem a bez výhrad jim budete věřit, že líčí svůj život a nejde jen o nějaké předčítání textu. Přistihnete se, že každé držíte palce, aby právě ona byla ta pravá a ta, se kterou bude nejšťastnější.

Není to o sexu, není to ani romantika, není to ani nudný životopis. Přesto, že budete od první kapitoly vědět, jak každá z nich dopadne, zaposloucháte se do jejich vyprávění a pocitů z počátku vztahu a před jeho koncem. Děj nikam nespěchá, nikam vás netlačí. Zaplavete si v moři ve francouzském Antibes, zatouláte se do bohémských deštivých pařížských uliček, vydáte se na Kubu i do válečného Londýna. Na všechna tato místa vás přenese audiokniha Paní Hemingwayová a všechna tato místa budou pro vás při poslechu představitelná a tak nějak na dosah.

„Proč to Ernest musel udělat takhle? Tenhle velký urostlý muž dusající po městě. A přesto se zdálo, že nedokáže strávit jediný týden, jediný den, dokonce ani hodinu sám. Mezi rozvodem s bývalou ženou a sňatkem s ní nechal pouhých třináct dní. Vypadalo to, jako by nedokázal zůstat svobodný.“

Každou z nich miloval. Žádnou z nich nechtěl opustit. Přesto to dělal znova a znova. 

Hodnocení: 90 %

Autorka: Alena Bouchalová

Sdílet

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *