Stefan Ahnhem – Jizvy plné beznaděje

Vyryla 22 symbolů do svého těla, aby nikdy nezapomněla… Recenze knihy Jizvy plné beznaděje

Stefan Ahnhem, autor bestsellerové série severských detektivek s Fabianem Riskem, ve své nejnovější knize Jizvy plné beznaděje představuje novou vyšetřovatelku – seznamte se, inspektorka Malin Rehnbergová! Jak první díl nové série uspěl u čtenářky Markéty? To si přečtěte v její recenzi.

20240409 Luxor 11

Stefan Ahnhem je u nás dobře znám pro svou vynikající sérii s Fabianem Riskem. V jeho nové knize se do popředí dostává Fabianova sebestředná kolegyně Malin. Odhalí spojitost mezi vraždou švédské influencerky a nálezem těla na dně jezera v Dánsku?

Malin Rehnbergová prochází profesní i rodinnou krizí. Po tom, co upřednostní vyšetřování vraždy před oslavou výročí svatby, se její muž odstěhuje ze společné ložnice. Žádá Malin o čas na rozmyšlenou a ohledně výchovy a potřebách jejich syna s ní komunikuje jen pomocí papírových vzkazů. Ani v práci to není růžovější. Malin nemůže vystát svého šéfa ani většinu svých kolegů. Jako by každý z nich žil v naprosto odlišném vesmíru. A proto, když je jí přidělen případ vraždy slavné influencerky, jde si svou vlastní cestou.

Svým neuváženým chováním se ocitá často nejen v bizarních situacích, ale především několikrát se jen o málo vyhne smrti. Přes to všechno se jí daří vždy nejen uniknout z ďáblovy lopaty, ale navíc odhalit malé, ale o to důležitější drobnosti, které udávají správný směr vyšetřování.

Smrt influencerky není jediný případ, s nímž se v knize setkáme. Čeká nás rozsáhlá a spletitá síť drsných obchodníků s lidmi. Tajuplné jizvy na těle vrahů. Psychopatického stalkera a spoustu dalších šíleností, které vám neprozradím.

Autorovi rozhodně nechybí schopnost své čtenáře překvapit a šokovat. Hlavní postavu Malin v jeden moment milujete, fandíte jí a máte pro ni stoprocentní pochopení, abyste na další straně vše přehodnotili. Štve vás, jak je hloupá a nesympatická, a klepete si na čelo při jejích neuvážených akcích. Navíc její kolega Wigsell, který během vyšetřování neustále telefonuje se svou ženou, i během zásahu proti podezřelému pachateli, je kapitola sama o sobě. Určitě jeden z nejkurióznějších vyšetřovatelů, s kterým jsem se na stránkách knih setkala.

Sečteno a podtrženo, jedná se o velmi dobrý a svižný příběh. Asi bych uvítala i kdyby byl ještě o něco delší. Autor nás mohl víc potrápit a nechat nás o chvíli déle lámat si hlavu nad jeho vyřešením. Na druhou stranu, bylo zde hned několik vynikajících zápletek, které byly navzájem zajímavě propleteny a bravurně dotaženy do konce.

Autorkou recenze je Markéta Pospíšilová.

Sdílet

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *