Sny dokážou být pěkně nebezpečné

Liv Silberová už na vlastní kůži zažila, že snění dokáže být pěkně nebezpečné. Sice si ještě tak úplně není jistá celou tou démonskou částí, tedy spíše pořád na žádného démona nevěří, ale ví, že i když je Anabel zavřená v psychiatrické léčebně, do snů se může vkrádat i nadále. To, že ji už dlouho neviděli, neznamená, že na ně nečíhá za nějakým rohem.

Po posledním fiasku se všichni díky Liv rozkmotřili s Arthurem, který začíná být čím dál tím víc zákeřný a ani v jejím osobním životě není vše tak růžové, jak by si přála. S Henrym sice tvoří pár už více jak dva měsíce, ale ještě stále toho o něm ví tak málo, že sáhne po jakékoliv možné informaci, kterou jí kdo poskytne. Samozřejmě nemůže věřit všemu, co Secrecy na svém skandálním blogu Plesky Třesky napíše, ale nedá se jí – nebo jemu? – upřít, že se častokrát trefí přímo do černého.

Teď se zdá, že její sestra začala být náměsíčná a během svých nočních toulek se dostává do hodně nebezpečných situací. Do všeho ještě přidejte neskutečně otravnou, vychytralou a intrikánskou babičku Okrb a skandál s jejím milovaným panem Tulínkem a o zábavu je postaráno.

Kerstin Gierová opět přichází s neuvěřitelně čtivou knihou, která vás vtáhne do světa plného snů, v němž si můžete dělat, co chcete, ale nesmíte zapomínat na to, že všechno má své následky. Liv ovšem ani v těžkých chvílích neztrácí vtip, s Miou jsou neuvěřitelné torpédovské duo, Henry sice nezachraňuje každou hrůzatánskou situaci, protože má sám svých starostí dost, ale alespoň se o to snaží, Grayson je ještě větší zlatíčko než v prvním díle a jeho sestra Florence naopak ještě větší fúrie. Babičku budete nesnášet stejně mocně jako sestry Silberovy a stejně mocně budete bažit po Lottiiných vanilkových rohlíčcích k utěšení (nebojte se, recept najdete na konci knihy).

Hlavní dějová zápletka knihy je bohužel oproti prvnímu dílu slabší a i když stále toužíte vědět, co se děje a společně s Liv jste většinu času ze všeho okolo naprosto popletení. Smutné je, že i když se najednou něco vysvětlí, věříte tomu tak nějak jen napůl. Opět se seznámíte s novými postavami, z nichž budete většinu nesnášet až tak, že vám začne chybět i Jasperova nafoukanost. Každopádně i přesto je kniha zábavná a samotný konec s sebou nese jeden velký otazník. Poslední díl budete toužebně vyhlížet už teď.

Hodnocení: 80 %

Autorka: Petra Sýkorová

Sdílet

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *