8220256d

Romance, která vás vykolejí jako rozjetý vlak

Ammy cestuje poprvé vlakem. Jede do New Yorku na svatbu svého otce. Tedy, vlastně ne na svatbu, ale pouze na jakýsi obřad s novou ženou. Táta je totiž ještě pořád ženatý s její mámou, a tak nějak se nemůže ženit. Máma hystericky vyšiluje, že je opustil a našel si novou rodinu, Ammy chce být však spravedlivá a dát tátovi šanci. Proto se vydává na cestu, která se ukáže mnohem dobrodružnější, než se původně zdálo.

Noah vlakem jezdí celkem pravidelně, tentokrát vyrazil za svou bývalou přítelkyní, aby ji ohromil, překvapil, a hlavně získal zpět. Kytice růží a pozvání do milované restaurace jeho milou jistě přesvědčí, že Noah by pro mi přeci jen mohl být ten pravý. Jenže… to by nesměl ve vlaku usednout naproti vyplašené Ammy. A vlak by nesměl uprostřed chladného zimního odpoledne dostat poruchu v naprosté nicotě.

Ammy se s Noahem původně vůbec nechtěla bavit, ale když vlak stojí uprostřed lesů, všem je zima a začínají být notně nervózní, je divný spojenec pořád lepší než žádný. A když už se dali do řeči, Noah navrhne, že dojdou lesem do prvního městečka, kde jede každou půlhodinu autobus. A Ammy z bůhvíjakého hnutí mysli svolí, že půjde s ním. Pouhým přikývnutím tedy začíná dobrodružství, které je oba rozhodně změní. Dojdou Ammy s Noahem na autobus včas a pojede vůbec? Dostanou se každý do svého cíle? A sblíží je dramatická situace nebo se nedokážou shodnout? Jak to celé dopadne, prozradí kniha Láska a jiná vykolejení.

Láska a jiná vykolejenínakladatelství Yoli je příběhem dvou cizinců ve vlaku, které spojí touha dostat se na místo určení včas, a jsou ochotni pro to obětovat všechno, včetně osobního pohodlí. Dokonce potlačí i strach, že by je mohl pobyt s naprostým cizincem stát život.

Autorka Leah Konenová zvolila pro romantický příběh trochu netradiční způsob vyprávění, který ozvláštní čtení a nebudete vědět, do kterého z hrdinů se dříve zamilovat. Oba hlavní hrdinové totiž vyprávějí na přeskáčku. Máte tak šanci poznat city a myšlenky obou a vykreslit si dokonalý pohled na příběh z každé strany.

Román Láska a jiná vykolejení je sice primárně určen mladším čtenářům, ale zaujme rozhodně i všechny romantické duše, jež věří na osudová setkání a náhody, které vlastně vůbec nejsou náhodami. Navíc se poměrně útlá knížka dá snadno zhltnout za velmi krátkou dobu, třeba za jednu cestu vlakem.

Navlečte si teplou čepici, palčáky, dobré boty a vydejte se s Ammy a Noahem na jejich cestu. Buďte si jisti, že tahle zimní romance vás převálcuje jako rozjetý vlak, když sviští po trati, a rozhodně nebudete litovat.

Helena Herynková

Sdílet

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *