Randění je fuška, ale založit rodinu ještě větší

Potkat toho pravého partnera dá pěkně zabrat. Své o tom moc dobře vědí i Jamie a Laura Newmanovi, kteří k sobě měli dalekou a trnitou cestu. Potom, co si prošli peklem jménem randění, se vzali, aby žili šťastně až do smrti. Co nejdéle, pěkně nezávisle a jen ve dvou. Jenže s jejich nezodpovědným přístupem k antikoncepci na sebe nedá průšvih dlouho čekat. Dobrodružné randění sice zvládli, ale přežít neplánované rodičovství je pro ně mnohem děsivější vyhlídka.

S Laurou a Jamiem se ani ve volném pokračování jejich láskyplného příběhu rozhodně nudit nebudete. Těhotná Laura se potýká s ranní nevolností na veřejných místech, prudkou změnou nálad i neobvyklými chutěmi. Nabídněte jí k obědu třeba prášek na praní a bude vás milovat. Jamie se zatím snaží vyrovnat s novou podobou své milované a také s faktem, že už si nebude moci pořídit Lamborghini Diablo na víkendy, Porsche z druhé ruky na cesty do práce nebo prvotřídní prostitutky, které by mu sloužily po dobu několika měsíců. Místo toho budou muset s Laurou vychovávat dítě nejméně příštích osmnáct let. Aby těch starostí neměli málo, oba trápí nejen neblahá finanční situace, ale i panovačná tchýně Jane nebo bláznivá porodní asistentka Marigold.

Román Láska na třetí je stejně jako předchozí díl Lásko, kde jsi? postaven na rychlých sekvencích Jamieho blogových zápisků a Lauřiných dopisů věnovaných její zesnulé mamince. Díky tomu je román neuvěřitelně čtivý a snadno ho přečtete za víkend, ani nemrknete. Jamie a Laura jsou ve svých zpovědích velmi otevření a jejich myšlenkové pochody jsou skutečně upřímné. Je proto velmi snadné si s nimi vytvořit přátelské pouto.

Britský spisovatel Nick Spalding ani tentokrát nešetřil svým peprným a občas dosti nevybíravým humorem. Zkrátka nic pro konzervativní a slabé povahy. Nad jeho popisy intimních chvilek by se nečervenal jen málokdo. Ale stud musí jít stranou, protože tuhle zábavu si nemůžete nechat ujít. V knize nechybí pověstné Jamieho a Lauřiny trapasy a komické chvilky, které jim dokážou pěkně zavařit. I když vám jich občas bude líto, hlasitému smíchu se zřejmě neubráníte.

Hodnocení: 90 %

Autorka: Barbora Votavová

Sdílet

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *