Prožijte sexuální rozkoš ve vědomé přítomnosti

Idea vědomé přítomnosti je známá z východních duchovních nauk, mluví o ní Zen, mistr Osho nebo také Eckhart Tolle v Moci přítomného okamžiku. Pro západní kulturu dnešní doby, která je uspěchaná a zaměřená na budoucnost, to je velmi objevná a revoluční myšlenka. Diana Richardson, která napsala Vědomé milování, zná její potenciální sílu a pracuje s ní. Posouvá ji vlastně ještě dál než zmínění mistři – spojuje ji se sexem. Díky této syntéze se i z vašeho sexu může stát duchovní cvičení.

Autorka v knize nabízí praktický popis a spoustu rad, jak na vědomé milování. Kniha je rozdělena do deseti samostatných kapitol zaměřených například na uvědomění, uvolnění nebo osobní praktikování vědomého milování. Na konci každé kapitoly pak najdete cvičení, která vám pomohou na cestě za novou dimenzí sexu.

Text je doplněn o spoustu nákresů, které slouží k lepšímu pochopení. Určitě zaujme také krásně barevná obálka knihy a přehledné členění kapitol, podkapitol a jednotlivých cvičení.

Vědomé milování může zaujmout široké spektrum lidí. Nejvíce pravděpodobně ty, kteří v dlouholetém vztahu zažívají rutinu a chtějí oživení do ložnice. Dále také filosoficky a duchovně založené jedince se zálibami ve východních naukách. Nebo jednoduše lidi, kteří mají rádi sex a chtějí se o něm dozvědět něco nového.

Diana Richardson vystudovala práva, ale nezůstala u nich. Zajímala se o léčivé masáže a později se stala dokonce žákyní slavného mistra Osha. U něj se naučila vše o tantře a posléze o ní napsala pět knih. Ve Vědomém milování kombinuje své poznatky o sexu, východní nauky a tantru.

Hodnocení: 85 %

Autorka: Zuzana Šumlanská

Sdílet

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *