Podnikání začíná v hlavě

Pomalu ale jistě končí koncerny o tisícovkách zaměstnanců, ve kterých se vytrácí sounáležitost a pracovníky válcuje rutina. Na vlně revoluce vznikají a vyhrávají firmy nazývané malé globální podniky, které mají ducha, jsou menší a flexibilní. A nám všem se nyní otevírá ohromný prostor možností, protože uspět v něm může kdokoliv, i když začíná od nuly.

Nenechte se zmást. Kniha Revoluce v podnikání vás nepovede za ruku krůček po krůčku k vašemu prvnímu milionu, ani k založení takové zaručeně úspěšné globální malé firmy. Už vůbec vám neřekne, v jaké oblasti podnikat, jaký mít základní kapitál, ani do jakých akcií investovat. Tak k čemu je? Probere vás, nakopne, motivuje a nechá vás přemýšlet o věcech jinak. Ukáže vám, jak používat váš mozek podnikatelsky a jak zapracovat na sobě a svých obavách z neúspěchu.

Máte pocit, že takových pohádek jsou plné police v knihkupectvích? To ani náhodou. Podobných knih je právě velmi málo, protože na nápady, jak změnit svůj život, nahlíží podstatně jinak. A proto ji budete číst několikrát po sobě a pak znovu a objevovat v ní váš vlastní skrytý potenciál, dokud nezískáte jistotu, že není nutné setrvávat v zaměstnání, které vás nebaví.

Nemusíte nutně plánovat kariéru podnikatele, abyste v ní našli inspiraci a poučení. Některé úkoly, které před vás postaví, jsou hodně tvrdé a vyžadují spoustu odvahy a překonání sebe sama, zato jsou to kroky, které vám zaručeně rozšíří obzory. Jeden příklad za všechny zní: „Dvakrát týdně vezměte na oběd lidi, které zatím neznáte.“ Až budete mít za sebou tento krok, ozvěte se mi, ráda vás poznám. Můžeme spolu zajít třeba na oběd.

„Osobně jsem dospěl k přesvědčení, že lidé, kteří myslí v malém, kteří myslí ‚chudě‘ a jenom na peníze, jsou lidé chamtiví a na penězích závislí – jsou v pravém slova smyslu otroky mrzkého mamonu. Naopak lidé s bohatým přístupem dokážou těmhle svodům obvykle odolávat. Zajímá je pouze jejich vize, jejich vášeň, jejich společníci, jejich dobrodružství.“

Tak vzhůru za dobrodružstvím!

Hodnocení: 90 %

Autorka: Alena Bouchalová

Sdílet

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *