Peprná oddechovka o randění léčí milostné potíže smíchem

O tom, že hledání životní lásky může být někdy práce na plný úvazek a psychický teror, nemůže být pochyb. Své o tom ví i spisovatel Nick Spalding, který si tímhle peklem také prošel. A kdo také ne? Spalding proto nelenil, zavolal svým kamarádům, od kterých posbíral víc než dostatek materiálu, a napsal knihu o randění.

Skorotřicátníci Jamie a Laura popisují své karamboly, přešlapy a mnohdy děsivé příhody, které je provázejí při hledání své drahé polovičky. Oba už jsou dlouho bez partnera, a tak je po cestě za ideálním protějškem nezastaví ani setkání se sexuálně agresivní příšerou a švédskou bohyní, otrava jídlem nebo hemeroidy. Občas je to stojí rány na těle i na duši. Po všech těch nevydařených schůzkách a hororových zážitcích se ale konečně stane to, na co se celou dobu tolik těšíte. Hlavní hrdinové příběhu do sebe narazí. Doslova.

I když nejsou Jamie a Laura, na rozdíl od jejich absurdních příhod, skuteční, neubráníte se soucitu. Působí mile, opravdově a je snadné si s nimi vytvořit to kouzelné čtenářské pouto. Jenže stejně jako se nedokážete ubránit lítosti, neubráníte se ani záchvatům smíchu. Pěkně škodolibého, samozřejmě.

Kniha Lásko, kde jsi? je postavena na rychlých sekvencích Jamieho blogu a Lauřiných deníkových zápisků věnovaných její zesnulé mamince. Příběh je díky tomu neuvěřitelně čtivý a lehce ho zvládnete přelouskat za jeden víkend. To umocňuje i svižný jazyk. Spisovatel Nick Spalding je ve svém projevu občas pěkně ostrý a lehce vulgární. Při popisování intimních záležitostí si rozhodně nebere servítky.

Stud a rudé tváře ale hoďte za hlavu. Protože, upřímně, zábavnější oddechovku jsem už dlouho nečetla.

Hodnocení: 85 %

Autorka: Barbora Votavová

Sdílet

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *