O muži, jehož se nedokážu nasytit

Gideon Cross je muž mocného jména a ještě mocnějšího… impéria. Alfa samec v plné síle s divošsky krásným obličejem, který nebere „ne“ jako odpověď. A tak není překvapivé, že je posedlý kontrolou Evy, zatímco ona chce i přes jeho bohatství svou nezávislost. 

“Byl jsem sobecký hajzl. Kdybych byl lepší člověk, nechal bych Evu Crossovou být hned v okamžiku, kdy jsem ji uviděl. Místo toho jsem se s ní oženil.”

I přesto, že vztah s Evou může zvenku vypadat jako idylka (dolarový milionář se zamiluje do obyčejné dívky, která jej učí vyrovnat se s vnitřními démony), skutečnost je o poznání divočejší. Jsou chvíle, kdy si ani oni dva nejsou jistí společnou budoucností. Gideon dokonce nadále spí v jiné místnosti, aby nevědomky ze snu neublížil své ženě. Na povrch ne náhodou vyplouvá porno videonahrávka, ve které je hlavní protagonistkou Eva. Přes to všechno si ale jeden bez druhého nedokáží představit budoucnost. Stačí však tato slova k udržení vztahu, nebo použije Eva záchranné slovo „Crossfire“ i na jejich vztah?

A protože je sex jejich hlavním komunikačním prostředkem, je kniha plná intenzivní vášně a chtíče. Sylvia Day je právě na toto téma specialistkou, která se se svou tvorbou umísťuje na prvních příčkách žebříčku The New York Times a její knihy se prodávají ve více než čtyřiceti zemích.

Původně plánovaná trilogie Crossfire (Obnažená, Spoutaná, Nezkrotná) se rozrostla o čtvrtý díl a připravuje se i páté pokračování. Nenasytná utrpěla pauzou po třetí knize: zapomněla jsem na souvislosti, dřívější trable, a těžko jsem se rozpomínala, kdo je kdo. Kniha mi to nijak neulehčila. Dlouho mi připadalo, že příběh postrádá hlubší zápletku. Opakovaný popis vzrušení a sex v každé druhé kapitole začal po určité době nudit. Na změnu jsem si musela počkat do poloviny. Kniha si proto pro svou nenáročnost najde své čtenáře mezi těmi, kteří vyhledávají např. Padesát odstínů. I když je Nenasytná slabší než předchozí tři díly, neurazí. Pro nastávající teplé měsíce se naopak docela hodí.   

Hodnocení: 70 %

Autorka: Alena Bouchalová

Sdílet

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *