Nic není tak, jak se na první pohled zdá!

Hlavní hrdinka Kat Donovanová, newyorská policistka, je mírně osamělá žena středního věku, žije svou prací a večery tráví sama nad sklenkou vína. Když jí její nejlepší přítelkyně Stacy založí profil na internetové seznamce, ani jedna z nich netuší, jaký koloběh událostí se semele. Paradoxní je, že hned první den Kat najde profil svého bývalého snoubence, který jí před osmnácti lety zlomil srdce. Ale je to opravdu on, nebo je mu jen velmi podobný?

Mladý chlapec, Brandon, chce aby mu Kat pomohla najít jeho matku, která údajně odjela s přítelem na dovolenou. Brandon má pocit, že byla unesena Katiiným bývalým snoubencem, nikdo mu však nevěří. Ze zpočátku neškodného rozmaru mladého adolescenta se vyloupne těžký kriminální případ, který ani v newyorském policejním okrsku nemá obdoby.

Třetí linka příběhu prozradí, že hlavním důvodem, proč se Kat stala policistkou, byla vražda jejího otce. Po osmnácti letech však vyplouvají na povrch důkazy o tom, že muž, který byl z vraždy obviněn a momentálně umírá, je patrně nevinný. Kat chce celému případu konečně přijít na kloub, ale nikdo z kolegů jí nechce pomoci.

Zápletky v této knize do sebe neuvěřitelným způsobem zapadají, ale i tak můžete při čtení občas pociťovat neuspokojení. Je to však jen proto, že absolutní rozuzlení děje se skrývá opravdu až na posledních stránkách. Svým způsobem je vyprávění pojato geniálně, Coben drží čtenáře v napětí až do konce a do textu nenápadně umisťuje důležitá fakta, která snadno přehlédnete.

De facto je Chybíš mi knihou, která se dá přečíst jedním dechem, ale pak je problém dostat ji z hlavy. Určitě bych ji zařadila mezi nejlepší tituly tohoto léta, jen bych obezřetněji volila místo, kde se do čtení pustit. Na pláž plnou lidí bych radši vzala větší oddechovku a tento komplikovaný thriller si nechala na osamělé večery. 

Hodnocení: 90 %

Autorka: Petra Nováková

Sdílet

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *