Nechť 74. Hladové hry započnou!

Hunger Games – Aréna smrti vás vtáhne do země Panem, kde krutý a dekadentní Kapitol vládne dvanácti podrobeným krajům. Na znamení podřízenosti jsou každý rok na slavnosti Sklizně vylosováni jeden chlapec a jedna dívka z každého kraje, aby se zúčastnili televizní reality show Hunger Games. 24 soutěžících je vypuštěno do arény a jejich úkolem je přežít. To znamená jediné – zabít ostatní soutěžící. Na krvavou hru se musí povinně dívat celý Panem a Kapitol se baví.

Šestnáctiletá Katniss žije ve Dvanáctém kraji, který pro Kapitol těží uhlí. Každý den vyráží do lesa se svým přítelem Hurikánem, aby získala něco k snědku pro hladovějící matku a mladší sestru Prim. Život se jí obrátí naruby, když při Sklizni vylosují právě Prim. Katniss nemůže dopustit, aby do arény vhodili dvanáctiletou dívenku, a přihlásí se místo ní jako dobrovolník. Spolu s ní jde do arény Peeta, který Katniss kdysi zachránil život.

Čekají je přípravy, výcvik a nakonec Aréna. Katniss stojí proti 23 soupeřům a aby přežila, musí je porazit. Ví, že musí zabít malou Routu, která jí připomíná Prim, Mlata, který jí věnuje milost, i Peetu, který jí před celým Panemem vyznal lásku.

Nečekejte klasický teenage fantasy příběh. Hunger Games jsou krutá hříčka s lidskými osudy. A rozhodně nebudete moci říct, že jste hned věděli, jak to skončí.

O knižní trilogii se můžete dočíst v našem speciálu.

Sdílet

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *