d24e6fe1

Najděte štěstí

Štěstí. Stav, kterého by určitě každý rád dosáhl. Ovlivňuje nás tolik škodlivých faktorů jako je stres, zrychlené tempo či třeba vztahy, ať už osobní nebo pracovní. Naskýtá se tedy jedna otázka. Dokážeme vůbec být šťastní? Určitě ano, ale ne každý ví, jak toho dosáhnout. A právě v této knize se dozvíme šest způsobů, díky kterým ono štěstí naleznout.

V knize autor samozřejmě otevírá otázku, co vůbec štěstí je, protože jeho definice, ač se zdá býti poměrně jasnou, otevírá složitější problematiku. Nemusí to být jen pouhý stav mysli, chvilkový pocit, ale také způsob žití, který si sami vytváříme, určujeme jeho směřování.

Hledání štěstí nabízí šest způsobů sebraných z celého světa, které popisují různé tradice národů. Díky dánskému principu hygge oslavíte pohodlí a teplo domova či naleznete svoje vnitřní já. Druhý dánský způsob lykke vám pomůže více důvěřovat ostatním lidem, vlastně otevře vaše srdce tomu, abyste mohli vnímat jeho hlas. Švédsko nabídne princip lagom kombinující rovnováhu, zdrženlivost, férovost a jednoduchost. Pozitivní psychologie pomůže v pěstování našich silných stránek charakteru, vlídnosti, odpuštění či vděčnosti. Samozřejmě se podíváme i do Asie, kde se rodí zajímavé duchovní tradice a směry. Japonský způsob ikigai nám pomůže naleznout smysluplný účel našeho bytí a ukáže, jak přijít k sebeuvědomění. A konečně poslední tibetský buddhismus, kde k nám promlouvá moudrost Buddhy a ukazuje nám cestu k nalezení soucitu.

Kniha je výborným pomocníkem k tomu, jak se postarat o své duševní zdraví, které je pro nás velmi důležité. Především proto, že je naší každodenní součástí. Oceňuji na ní její dokonalé grafické zpracování, které působí příjemným a hravým dojmem. Každý z principů má svou vlastní barvu, spoustu pravdivých a podnětných citátů od známých lidí, kteří zanechali svou stopu v historii, a na konci vždy shrnutí všech podstatných informací.

Pokud toužíte po tom, abyste nalezli tu správnou cestu ke štěstí a spokojenosti, a přitom nahlédnout do různých kultur světa, je tato kniha pro vás tím pravým. Je jen na vás, jakou cestu si vyberete.

Pavla Krejčí

Sdílet

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *