Láska a válka v podmanivém podání Jaroslava Plesla

Možná si ho pamatujete jenom jako Patku z filmu Grandhotel, kde představoval spíše komickou postavičku, nebo jako kuchaře Smutného z vynikajícího seriálu Čtvrtá hvězda. Tím ale repertoár tohoto vynikajícího herce nekončí. Skoro patnáct let je členem souboru Dejvického divadla a v poslední době posbíral nejedno ocenění.

Proto se rádi zaposloucháte do příběhu napsaného Mikou Waltarim a vžijete se do kůže Jeana Angela, který se po útěku ze služeb tureckého sultána uchýlil do obléhaného města Cařihradu. S napětím budete poslouchat podmanivě čtený příběh lásky na pozadí událostí, které změnily chod evropských dějin.

Budete sledovat osud posledního půlroku před dobytím Cařihradu, obléhaného města, posledního zmrzačeného zbytku Východořímské říše. Vyslechnete si osudy Jeana Angela, který se zamiluje do příbuzné byzantského císaře. Milostná linka je zasazená do popisu pádu slavného města.

Plesl čte nenuceně, příběh se mu plynule odvíjí a sami nebudete vědět, jestli už jít spát nebo si pustit aspoň ještě jednu kapitolu. Zpočátku jsem si nebyl jistý, jestli vydržím tak dlouho poslouchat, audioverze Pádu Cařihradu má přes 10 hodin, ale během několika prvních kapitol si mě svým přednesem Jaroslav Plesl natolik získal, že jsem netrpělivě seděl u reproduktoru a hltal každé slovo.

Hodnocení: 93 %

Autor: Petr Macháček

Sdílet

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *