fe53797d

Když na vás osudová láska zapomene

Molly a Leo se ocitli v patové situaci, z níž vede jediná cesta přímo k rozvodovému právníkovi. Naděje na záchranu jejich manželství se právě chystá na smrt, když Molly dostane zprávu, že její manžel byl těžce zraněný při autonehodě a mimo jiné taky ztratil paměť. Může amnézie pomoct k záchraně manželství?

Leo si  svou ženu skoro vůbec nepamatuje, nevěří, že se mohli vzít, vždyť jsou tak odlišní, doslova jako den a noc. Molly pochází z jedné z nejbohatších rodin v Austrálii, zatímco její manžel, původem domorodý Australan, vyrůstal v chudobě.

Molly se snaží vykřesat aspoň maličkou jiskřičku. Ale aby mohla bojovat o záchranu manželství, musí se rozhodnout, jestli Leovi o problémech řekne. Pokud si je tedy nezačne dřív vybavovat sám.

Román Když jsem tě ztratila je jednou z nesčetných variací na téma osudové lásky. I když nepřináší nic převratného, co by už nebylo napsáno, přesto má v sobě něco, co se vám dostane pod kůži. Vyprávěn je střídavě z pohledu Molly a Lea, prolínají se v něm dvě časové roviny, které se v určitém okamžiku protínají.

Kelly Rimmer si v knize všímá také toho, jaký vliv má na vztahy sociální a kulturní prostředí, z nichž Molly a Leo pocházejí, a jak oba hrdiny ovlivňují a formují.

Leo pracuje jako válečný dopisovatel v Lybii a svou prací doslova žije, podle Molly je to na úkor jejich manželství. Jeho adrenalin nabíjí, ona se cítí osamělá. Světlé chvilky střídají hádky, které vždy vyústí v patovou situaci bez možnosti řešení.

Při čtení se nabízí otázka jak by se člověk v dané situaci zachoval sám. Kam může dojít než vyčerpá všechny možnosti? Já sama jsem nad tím přemýšlela a musím říct, že nevím. Soucítila jsem s Molly, ale také jsem chápala Lea, emoce lítaly jako na horské dráze.

Někdy nezbývá nic jiného než zatnout zuby a ustoupit. Všichni se musíme učit dělat kompromisy, zároveň bychom si měli zachovat svou hrdost a důstojnost. Tenhle boj nemá nikdy vítěze a v případě Molly a Lea to platí tuplovaně.

Když jsem tě ztratila je romantickým příběhem o druhých šancích, nadějích i smutku.

Máte-li rádi knihy Jojo Moyes, bude se vám líbit i Kelly Rimmer, která ji zdatně šlape na paty.

Autorka: Barbora Javorková

Hodnocení:

Sdílet

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *