Jednohubka k vodě

Román S kým dnes budeš spát? je příběhem dvou rodin, které podlehnou nabídce starého přítele a vydají se do jeho vily ve Španělsku na týden báječného odpočinku. Bohužel se řízením osudu či náhody ocitnou všichni na jednom místě, kam je roztržitý majitel pozval ve stejné datum.

Vila s bazénem ve španělských horách, obklopena citronovníky a olivovými hájky, je tím pravým místem pro idylickou dovolenou, kterou Chloe a Philip tak nutně potřebují. Ti dva chtějí uniknout před hroutící se Philipovou kariérou a otravnými zákaznicemi, pro něž Chloe šije šaty. Jejich dva chlapci Nat a Sam se také těší na zábavu a odpočinek ve slunném Španělsku.

Na pohodu a idylu se připravují i Amanda s Hughem, jejichž dům se na ten týden promění v minové pole plné řemeslníků a malířů. Hugh touží opět najít klid a především lásku svých dvou dcerek, Octavie a Beatrice. Ihned po příjezdu však narazí na problém přímo živelný, když zjistí, že do „jejich“ vily se hodlá nakvartýrovat ta druhá, podivná rodina.

Sophie Kinsella rozehrává v románu S kým dnes budeš spát? jednoduchou zápletku, která se ale postupně stále více zamotává. Děj se odehrává během pouhých tří dnů, ale ubíhá tak rychle, že ho na své dovolené rozhodně zhltnete mnohem rychleji.

Nic není tak, jak se na první pohled zdá, majitel vily se rozhodně nespletl, vypadá to, že poslal obě rodiny na jedno místo schválně a cíleně. Ale proč to udělal? Všichni čtyři dospělí se přestávají chovat zcela dospěle a na povrch vyplouvají staré i nové rány, zrady a nevyřízené účty. Jakto, že se Hugh a Chloe tak dobře znají? A je možné, že Hugh bude tím, kdo Philipovi zničí život? Najde Amanda konečně správnou barvu na vymalování koupelny? Otázky se množí a čtenář hltavě touží po odpovědích.

Hledáte-li knihu k vodě, u které se pobavíte a nebudete muset hluboce přemýšlet, vyberte si lehkou a chutnou jednohubku z britské kuchyně.

Hodnocení: 80 %

Autorka: Helena Herynková

Sdílet

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *