Druhá nebo poslední šance?

Alexandra si zrovna v butiku, ve kterém pracuje její nejlepší kamarádka, zkouší jedny z drahých, sexy šatů, když si všimne, že ji zvenčí pozoruje neznámý muž. Ten dlouho neotálí a vejde do obchodu, aby se s ní setkal a pozval ji na rande. I když by Alexandra s tak šarmantním a přitažlivým mužem ráda šla, odmítne. Bydlí totiž na předměstí Bratislavy se svou sestrou a jejím synem a žijí doslova od výplaty k výplatě. Uvědomuje si, že takovou ženu tenhle zámožný neznámý určitě nehledá. Navíc ona sama má s bohatými muži špatné zkušenosti. Přesto si alespoň trochu zaflirtuje a k tomu se představí jako majitelka celého obchodu.

Alexandra odjede domů, a i když je ze setkání rozrušená, zakáže si na muže z butiku myslet. Brzy jí ale volá kamarádka, že neznámý stále obchází okolo obchodu a vyzvídá, kde by zastihl majitelku. Když Alex vidí, že muž vytrvale čeká, a navíc ji její kamarádka stále přemlouvá, ať si trochu užije, svolí ke schůzce. Svou pravou identitu však nadále skrývá. Flirt brzy přejde ve vášnivý vztah. Co když ale pravda vypluje na povrch? A možná Alex není jediná, kdo něco skrývá. Dokáže mladý vztah tyto překážky překonat?

Kniha je psána velmi čtivým stylem bez zbytečných popisů a dlouhých souvětí. Čtenář se s příběhem třicetileté Alex seznamuje pozvolna, není tedy hned ze začátku zasypán přemírou informací, právě naopak. Souvislosti vyplouvají na povrch postupně a nenuceně.

Od knihy Druhá šance, lásko neočekávejte žádné drama se spoustou akce. Autorka popisuje obyčejný příběh, který jako by napsal sám život. I když by se mohlo zdát, že se jedná o oddechovou knížku, čtenář si z ní může odnést i řadu náročných myšlenek. Lži ve vztazích ani jejich opětovné slepování nejsou nic nového, ale prožít si s hlavní postavou celý příběh od důvodu k rozhodnutí, může být velmi zajímavé.

Přestože se mi kniha velmi líbila, byla jsem lehce zklamaná z jejího závěru. Příběh se mi zdál rychle a možná i trochu nesrozumitelně ukončený. Pokud si ale knížku přečtete, částečně pochopíte, proč tomu tak je.

Příběh Alexandry může zaujmout každou ženu. Nejedna z nás si podobnými problémy ve vztahu prošla, i když ne každá by mohla tvrdit, že je řešila zrovna s milionářem. Do děje se navíc ženy snadno vžijí díky sympatické, chytré, ale také úplně normální a obyčejné hlavní hrdince. Ta je navíc i docela vtipná, takže se při čtení pobavíte.

Hodnocení: 80 %

Autorka: Michaela Vavřinová

Sdílet

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *