Dokonalá vražda je ta, na kterou je i Harry Hole krátký

Osloská policie je bezradná. Mrtví policisté se objevují na místech neobjasněných zločinů z minulosti, které před lety sami řešili. Vražd stále přibývá, tým vyšetřovatelů se musí obejít bez Harryho a v nemocnici leží polomrtvý chlápek, jehož je třeba nepřetržitě střežit. Pořádný záhul pro všechny. Když chybí motiv, je těžké hledat vraha.

Pro policii by ovšem byla velká ostuda nevyřešit brutální vraždy lidí ze svých řad. Zelenou tak dostává bývalý Harryho vyšetřovací tým s Gunnarem Hagenem v čele, v němž exceluje Beata Lønnová, Bjørn Holm, Katrin Brattová a psycholog Stig Aune. Ale i pro ně bude tento případ zapeklitým oříškem. Motiv je nejasný a kandidátů na vraha celá řada. Může jím být sadistický zabiják Valentin Gjertsen? Jak s případy souvisí studentka policejní akademie a Harryho fanatická obdivovatelka, Silje Gravsengová, která se pořád plete do cesty? Kromě vyšetřování sledujeme i ruch na policejním ředitelství, kterému stále velí Mikael Bellman, jemuž se osobní i pracovní život rozpadá pod rukama. A Hagenův tým mu taky pořádně pije krev.

Připravte se na divokou jízdu, neotevírejte knihu, pokud nemáte dostatek času ke čtení. Geniální Nesbø vám totiž nedovolí ji odložit. Takové dějové zvraty, jaké se odehrávají v Policii, tu už dlouho nebyly. I samotný Nesbø si snad šetřil všechno to napětí na poslední díl. Mám pocit, že mu tentokrát u psaní našeptával samotný ďábel. Při četbě totiž zažijete pestrou škálu emocí od pláče, přes hysterický smích, až po absolutní šok, který možná ani nerozdýcháte. Jen horko těžko uvěříte tomu, co čtete. Budete bít hlavou o stůl, budete chtít praštit s knihou o zem…

Nedělejte to. Připravili byste se o jednu z nejlepších novinek letošního roku, jíž nelze brát už jen jako klasickou detektivku. A navíc, chcete přece vědět, kdo je ten tajemný chlápek v kómatu. Je Harry ještě naživu? A kdo bude další obětí policejního řezníka?

Hodnocení: 100 %

Autorka: Barbora Javorková

K dispozici je i e-kniha.

Soutěž (ukončena)

Úplná pravidla soutěže 

Výherci:

  • Martina Fucimanová 
  • Nikola Bílková 
  • Petra Černá 
  • Tereza Čechová 
  • Jiří Valchař 
Sdílet

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *